Αρχική Περ. Πελοποννήσου Γιατί η ψήφος της Κυριακής για Δήμους και Περιφέρειες δεν πρέπει να...

Γιατί η ψήφος της Κυριακής για Δήμους και Περιφέρειες δεν πρέπει να είναι κομματική

Οι ευρωεκλογές και ο α’ γύρος του πρώτου και του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Μαίου. Οι ευρωεκλογές μάλιστα ολοκληρώθηκαν δίνοντας στην Νέα Δημοκρατία ένα μεγάλο ποσοστό με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Και μαζί με τις ευρωεκλογές ολοκληρώθηκαν οι κομματικές εκλογές. Ο κόσμος που προσήλθε στις κάλπες, ψήφισε πραγματικά κομματικά. Ομως ο κόσμος που προσήλθε στις κάλπες για να επιλέξει τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του χωριού του και τον Περιφερειάρχη του δεν προσήλθε με κομματικά κριτήρια σε καμία περίπτωση. Διάλεξε ικανούς, σωστούς και δυνατούς να διεκδικούν για τον τόπο του απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Που τους πόρους των ταμείων τους θα τους χρησιμοποιούν για το όφελος της περιοχής τους και δεν θα είναι δέσμιοι κάποιου κόμματος.

Και αυτή είναι η ιερή στιγμή της ψήφου για την αυτοδιοίκηση αλλιώς θα διορίζονταν όπως κάποτε οι νομάρχες για να ακολουθούν κυβερνητικές εντολές. Η εξουσία πέρασε στην περιφέρεια και αυτό λειτούργησε προς όφελός της. Δεν θα πάμε τώρα πίσω και δεν πρέπει να πάμε πίσω. Να στηρίξουμε και να ψηφίσουμε τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη που θα νοιαστεί μόνο για την περιοχή μας και δεν θα έχει ένα κομματικό χαλινάρι που την επόμενη μέρα θα του τραβήξει το αυτί και ο εκάστοτε θα πρέπει να υπακούσει.

Σ.Μπαλή