Αρχική Ν. Ηλείας Αίσιο τέλος είχε η λεωφορειοπειρατεία στην Ηλεία – Συνελήφθη ο δράστης

Αίσιο τέλος είχε η λεωφορειοπειρατεία στην Ηλεία – Συνελήφθη ο δράστης

Δρομολόγιο του τρόμου βίωσε προχθές το βράδυ ο Θανάσης Βάλαρης, οδηγός αστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ηλεία, καθώς ένας 30χρονος προέβη σε λεωφορειοπειρατεία για να ταξιδέψει  ως την Καλαμάτα!

Το λεωφορείο ξεκίνησε το δρομολόγιό του για Κρέστενα-Ζαχάρω στις 9:45, όμως λίγο πριν από το Επιτάλιο ο οδηγός είδε μια ανθρώπινη φιγούρα να πετάγεται ξαφνικά στον δρόμο και φρέναρε απότομα για να μην προκαλέσει ατύχημα.

«Στο Επιτάλιο στο έμπα στις γραμμές, με σταμάτησε ένας, έπεσε μπροστά στα δύο μέτρα και για να μην τον βαρέσω σταμάτησα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάλαρης.

Ο παρ’ ολίγον υπαίτιος ατυχήματος, αφού πέτυχε τον αρχικό του στόχο να σταματήσει το λεωφορείο, επιβιβάστηκε και κάθισε στις μπροστινές θέσεις. Το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του, όμως λίγο μετά το Επιτάλιο, ο 30χρονος άνδρας έβγαλε ένα μαχαίρι, ζήτησε από τον οδηγό να κατεβάσει όλους τους επιβάτες από το λεωφορείο και στη συνέχεια να πάνε μαζί ως την Καλαμάτα.

«Μου έβγαλε το μαχαίρι και μου είπε “σταμάτα να κατέβουν και θα σου πω εγω τι να κάνεις”. Του λέω “κάτσε καλά να πάμε στη δουλειά μας” αλλά τελικά σταμάτησα στο Αγρίδι και κατέβηκαν όλοι. Μπήκε μέσα ο Βασίλης (σ.σ. ένστολος εκτός υπηρεσίας που ήταν μέσα στο όχημα) κάτι να πει, αλλά του είπε να κατέβει. Εγώ σκέφτηκα ότι θα πάρει τηλ την Αστυνομία ο Βασίλης, γιατί εμένα μου το είχε πάρει το κινητό», ανέφερε ο κ. Βάλαρης.

Σωτήρια η σκέψη για βενζίνη!

Παρά τον φόβο που προκαλεί η απειλή ενός οπλισμένου άνδρα, ο κ. Βάλαρης δεν έχασε την ψυχραιμία του και, αντιλαμβανόμενος ότι η αστυνομία καταδιώκει το λεωφορείο, επινόησε ένα ευφυές τέχνασμα για να παγιδεύσει τον επίδοξο λεωφορειοπειρατή, επικαλούμενος την ανάγκη ανεφοδιασμού με καύσιμα στη Ζαχάρω.

«Μου φώναζε με το μαχαίρι και βλαστημούσε. Όταν μπήκαμε Ζαχάρω, μου είπε να προχωρήσω ευθεία και του είπα “’ό,τι θες εσύ” και πρόσθεσα ότι πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο για να φτάσουμε στην Καλαμάτα. Όταν μπήκαμε στο πρατήριο, μου είπε να μην κατέβω και να ζητήσω από τον πρατηριούχο να φέρει ό,τι λεφτά έχει στο ταμείο και να βάλει πετρέλαιο. Ανοίγω την πόρτα, μου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, πλακώνει το 100, γιατί στη διαδρομή έκανα σινιάλο με κορνάρισμα και το κατάλαβαν. Με το σταμάτημα, έρχεται μπροστά ένας με το πιστόλι και άλλος ένας στην πίσω πόρτα. Κλείνει μοναχός του τις πόρτες και μου ξαναβάζει το μαχαίρι στο λαιμό απειλώντας με να σφάξει. “Ρε κάτσε καλά, εγώ τι φταίω” του απαντώ. Κάνει το λάθος και κατεβαίνει ανοίγοντας την πόρτα, κι έτσι τον πιάσανε», διηγήθηκε ο κ. Βάλαρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τέτοιο συμβάν δεν του έχει ξανατύχει στα 30 χρονια που οδηγεί.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον αστυνομικό που επέβαινε στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του ΑΤ Ζαχάρως να
επέμβουν άμεσα, τη στιγμή που το λεωφορείο είχε σταματήσει στο πρατήριο , αφοπλίζοντας και συλλαμβάνοντας τον δράστη.

Εις βάρος του 30χρονου συλληφθέντος σχηματίστηκε  δικογραφία για αρπαγή, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο στον Ανακριτή Ηλείας.

Πηγή: patrisnews.com