Αρχική Eπικαιρότητα Τήνος: Το πλοίο «Θεολόγος» παλεύει με τα κύματα για να μπει στο...

Τήνος: Το πλοίο «Θεολόγος» παλεύει με τα κύματα για να μπει στο λιμάνι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την προσπάθεια του πληρώματος του πλοίου «Θεολόγος» να δέσει με ασφάλεια στο νησί της Τήνου, δίνοντας «μάχη» με τα κύματα.    Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπνεαν την Κυριακή στο Αιγαίο προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων στα νησιά. Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν ενώ τα πληρώματα των πλοίων έκαναν, σε πολλές περιπτώσεις, πραγματική υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την ταραγμένη θάλασσα.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο από την προσπάθεια του καπετάνιου του πλοίου «Θεολόγος», που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Τελικά οι συντονισμένες προσπάθειες είχαν αίσιο τέλος και οι επιβάτες έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.   

Προβλήματα παρατηρούνται και σήμερα, καθώς δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του πλοίου SPEEDRUNNER 3, στις 12 το μεσημέρι από Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο και επιστροφή, λόγω των δυσµενών καιρικών συνθηκών που αναµένεται να επικρατήσουν στα λιµάνια προσέγγισης του πλοίου, όπως ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.   Το πρωί, το υδροπτέρυγο ΕΡΑΤΩ με 45 επιβάτες παρουσίασε μηχανική βλάβη στο πτερύγιο της αριστερής μηχανής παρουσίασε, στο λιμάνι Γλώσσα της Σκοπέλου. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκόπελο-Σκιάθο-Βόλο.