Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Δημήτρης Ζάρκος υποψήφιος και πάλι με τον Σπλυρο Σταματόπουλο στον Δήμο...

Ο Δημήτρης Ζάρκος υποψήφιος και πάλι με τον Σπλυρο Σταματόπουλο στον Δήμο Σικυωνίων

Μαζί ξεκινήσαμε το 2010, τότε που επιχειρηματίας εγώ και νεόφερτος στο Κιάτο αυτός, ο μέχρι τότε Δήμαρχος Φενεού, τάραξε τα νερά της τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνοντας άλλα ήθη. Και έγινε ο Δήμαρχός μας κι εγώ δημοτικός σύμβουλος.

Το 2012 – 2013 ως αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής συνέβαλα στη θεμελίωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, δίνοντας το στίγμα του καθημερινού αγώνα της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση της κρίσης και τη στήριξη συνανθρώπων μας. Παράλληλα, από τη θέση του αντιπροέδρου της νεοσύστατης «ΜΗΚΩΝΗΣ» αλλά και ως πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχεδόν ταυτίστηκα με τους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Μαζί συνεχίσαμε το 2014 με την επανεκλογή του.  Σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος με τίμησε με τη θέση του Προέδρου του ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» για πέντε ολόκληρα χρόνια, από το 2014 έως σήμερα, δείχνοντας στο πρόσωπό μου την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, σε έναν τομέα ευαίσθητο, ιδιαίτερο, στον τομέα του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Παιδείας του Δήμου.

Θεωρώ επίτευγμα δικό μου και των συνεργατών μου ότι όλα αυτά τα χρόνια η «ΜΗΚΩΝΗ» είχε την κύρια ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης δομών κοινωνικών, μεγάλων θεσμών, επιτυχημένων εκδηλώσεων, για τα οποία υπήρχε πάντα μέσα μας η συγκίνηση και η φλόγα της δημιουργικότητας και της προσφοράς, και κάπου εκεί μέσα στον κόσμο υπήρχε πάντα διακριτικά το χαμόγελο ικανοποίησης και περηφάνιας του Σταματόπουλου. Γιατί ο Σπύρος εμπιστεύεται τους συνεργάτες του  και  παρεμβαίνει μόνο όταν κάτι δεν ρέει, δεν εξελίσσεται.

Έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα ευθύνης μου με ξεκάθαρο και ρεαλιστικό για τις συνθήκες και τις δυνατότητες που είχαμε στόχο, χωρίς εντυπωσιασμούς και πολιτιστικά προϊόντα «εισαγωγής» αποκλειστικά. Δόθηκε κίνητρο για την έκφραση και την αξιοποίηση ντόπιων δημιουργών, ομάδων, συλλόγων. Χτίστηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης, ανταλλαγής ιδεών, συμμετοχής ανθρώπων όλων των ηλικιών σε κοινωνικά, αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα όλο το χρόνο.

Στο όνομα αυτού του έργου και με όπλο την εμπειρία και τις σχέσεις εμπιστοσύνης  καταθέτω και πάλι την υποψηφιότητά μου για δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαϊου.

Ο τόπος μας χρειάζεται τη σταθερότητα, την εξέλιξη, την ανάπτυξη με ΣΥ.ΝΕ.ΣΙ!!