Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Νύχτα ανησυχίας στο Κατάκολο από τους συνεχείς σεισμούς

Ηλεία: Νύχτα ανησυχίας στο Κατάκολο από τους συνεχείς σεισμούς

Ξάγρυπνοι πέρασαν οι περισσότεροι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου, του Αγ. Ανδρέα, του Κορακοχωρίου, του Λεβεντοχωρίου, της Σκαφιδιάς και του Αγ. Ηλία, εξαιτίας των συνεχόμενων σεισμών που σημειώθηκαν σε διάστημα είκοσι λεπτών, περίπου στις δύο τα ξημερώματα.

Οι δονήσεις ήταν ασθενείς έως 3,2R η πιο ισχυρή, ωστόσο η συχνότητα προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία καθώς η ώρα περνούσε και η γη δεν ηρεμούσε…

Η περιοχή είναι γνωστή για τα ρήγματα που υπάρχουν, όμως τελευταία επικρατούσε μια σχετική ηρεμία, αν και υπάρχει μετά το σεισμό των 6,6R στην Ζάκυνθο τον περασμένο Οκτώβριο, μια σχετική δραστηριότητα.

Η πρώτη δόνηση – σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – σημειώθηκε στη 1:48 τα ξημερώματα του Σαββάτου με μέγεθος 2,7R και εστιακό βάθος 21,2χλμ. Ακολούθησε δεύτερη στη 1:54 με μέγεθος 2,5R και εστιακό βάθος 21,5 χλμ. Μετά από τέσσερα λεπτά σημειώθηκε η πιο ασθενής από το σμήνος αυτό των σεισμών με 1,8R και εστιακό βάθος 17,4 χλμ. Η πιο ισχυρή ακολούθησε στις 2:1ο με 3,2R και εστιακό βάθος 17,3 χλμ, ενώ η τελευταία σημειώθηκε στις 2:16 με μέγεθος 2,8R και εστιακό βάθος 22 χλμ.

Όλες είχαν επίκεντρο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του Αγ. Ανδρέα, του Μαντζάκουρα και του Κορακοχωρίου, έως τη Σκαφιδιά και τον Αγ. Ηλία, δυτικά-βόρειοδυτικά της πόλης του Πύργου.

Πηγή: ilialive.gr