Αρχική Eπικαιρότητα Στον ανακριτή σήμερα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Στον ανακριτή σήμερα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Το κατώφλι του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου θα περάσουν σήμερα οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παπαγόπουλος μετά την προθεσμία που έλαβαν την Παρασκευή προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα της συμμετοχής τους σε εγκληματική οργάνωση, την αποκαλούμενη »μαφία των φυλακών» καθώς και τη σωρεία αξιόποινων πράξεων που της αποδίδονται, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Oι δυο γνωστοί δικηγόροι, Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος, θα υποβάλλουν υπομνήματα δια των συνηγόρων τους και με αυτά θα αρνηθούν τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρας εκβίασης. Ο κ. Λυκουρέζος μιλά για «σκευωρία» και απαντά πως :

-Δεν συνομίλησε ποτέ με τους Αλβανούς κρατούμενους
-Δεν τους επισκέφθηκε στη φυλακή
-Δεν απαίτησε 2.000.000 ευρώ από τον Α. Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων ο εντολέας του, Γ. Αντωνόπουλος
Από την πλευρά του ο Θ. Παναγόπουλος θα πει:

-Ότι δεν ακούγεται το όνομά του σε καμία συνομιλία
-Κατηγορείται ως μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης από το 2014, ενώ ανέλαβε την υπεράσπιση Αντωνόπουλου τον Μάιο του 2017
-Δεν υπάρχει στη δικογραφία καμία πράξη που να σχετίζεται με την απαίτηση δώρου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης μετά από καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Φαίνεται επίσης να έλαβε και μία σημαντική κατάθεση προσώπου που έδωσε πληθώρα στοιχείων για τις κινήσεις του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων που είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ. Ο εκ των συνηγόρων του δικηγόρου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Ο κ. Νικόπουλος είχε εξετάζει τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο ο οποίος φέρεται να κατέθεσε όλα όσα έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν για εκβιασμούς που δεχόταν από βαρυποινίτες κρατούμενους, νυν κατηγορούμενους ως μέλη της «μαφίας των φυλακών».

Για τη «μαφία των φυλακών» έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορία, που σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με όσα καταγγέλλει ο κ. Φλώρος για χρηματικά ποσά που του ζητούσαν κρατούμενοι ώστε να αναιρέσουν καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως εντολέα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Με την υπόθεση αυτή σχετίζεται και η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φίλου και συνηγόρου του Άρη Φλώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο με εγκατάλειψη ηλικιωμένου στο κέντρο της Καλαμάτας
Επόμενο άρθροΣτην Πάτρα αύριο ο Χρ. Σπίρτζης – Θα κηρύξει την έναρξη εργασιών στην Πατρών-Πύργου