Αρχική Ν. Αρκαδίας Η συγκίνηση του Α.Λυκουρέντζου μετά την δικαίωσή του για τη Νοvartis: “Να...

Η συγκίνηση του Α.Λυκουρέντζου μετά την δικαίωσή του για τη Νοvartis: “Να μην το ζήσει κανείς αυτό” (Βίντεο)

Για πρώτη φορά μετά την απόλυτη δικαίωση και αθώωσή του, σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Αρκάς πρώην Υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε αποκλειστικά στο «Καλημέρα Αρκαδία» και στην Έλλη Αρτοπούλου, σε μία συνέντευξη – κατάθεση ψυχής.

Ορισμένα από τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης…

Για την περίοδο που ξέσπασε η υπόθεση Novartis: «Ήταν κάτι που συγκλόνισε εμάς, την οικογένειά μου, τους φίλους μας. Το να πείσεις, είναι παρά πολύ δύσκολο. Ο λαός δικάζει με το δόγμα όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Η δυσπιστία υπερισχύει της αλήθειας. Και είναι πολύ δύσκολο να πείσεις.

Για μένα ήταν αδιανόητο να μιλήσω στο κοινοβούλιο για μία δικογραφία, κάθισα οργάνωσα μια ομιλία η οποία η κάθε λέξη είχε ξεχωριστή βαρύτητα και υπερασπίστηκα με σθένος την αθωότητά μου.

Αν θυμάται κανείς τα όσα είπα τότε με τις τωρινές εξελίξεις, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τα όσα είπα και αποκαλύπτουν μια χυδαία συκοφαντία που στο τέλος δεν με άγγιξε».

Για τη στιγμή που έμαθε για την υπόθεση αυτή: «Ένιωσα απόγνωση, συντριβή. Για μένα κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο. Κεραυνός εν αιθρία χτύπησε το σπίτι μας. Επικοινώνησα με τον Κώστα Καραγκούνη που μου είπε να μην δίνω σημασία. Και του απάντησα .. .είναι δυνατόν να λένε αυτά για μένα και να μην δίνω σημασία;

Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ ούτε το προηγούμενο βράδυ, ούτε το επόμενο και προσπαθούσα να σκεφτώ επειδή εγώ δεν είχα την αρμοδιότητα του φαρμάκου, μήπως υπήρχε κάποια απόφαση που συνδεόταν με το φάρμακο; Δεν έβρισκα κάτι. Και την επόμενη βραδιά, φαίνονταν οι ώρες σαν αιώνες μέχρι να πάω στη Βουλή.»

Για τη φράση του «ανοίξτε τα τηλέφωνά μου, τους λογαριασμούς μου και ψάξτε»: «Ήμουν βέβαιος από την πρώτη στιγμή για την αθωότητά μου. Αν αισθανόμουν ενοχή, δεν θα εμφανιζόμουν.»

Για εκείνους που τον στήριξαν και για εκείνους που σιώπησαν στην Αρκαδία, όσο διαρκούσε αυτή η περιπέτεια: «Τις δύσκολες ώρες έχεις την ανάγκη από τους αδελφικούς φίλους, το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι. Ήταν συγκινητικό το παρών του Νίκου Χατζηνικολάου που έγραψε ότι για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Με στενοχώρησε η σιωπή, με στενοχώρησε η απουσία πολλών ανθρώπων και η υποκρισία.»

Για τη μητέρα του: «Η μητέρα μου βρέθηκε κάτω από ένα κλίμα πολύ δυσάρεστο.  Στενοχωρήθηκε ποτέ και δεν έλειψαν καλοθελητές που της είπαν κάποιες ειρωνείες. Εύχομαι να μην το ζήσει κανείς αυτό. Να είσαι αθώος και να βιώνεις μια σπίλωση.»

Για το πώς ένιωσε όταν έμαθε την αθώωσή του: «Με βρήκε σε μία εκδήλωση της ΝΔ. Είσαι το τηλέφωνο μου να έχει πολλές κλήσεις. Φοβόμουν μήπως εξελιχθεί σε Βατοπαίδι. Αλλά ήμουν σίγουρος για την δικαίωσή μου».

Για την απόφαση αποκλεισμού της Εύης Τατούλη από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ:«Έχω μία αρχή. Δεν σχολιάζω ονομαστικά πρόσωπα. Αλλά, έχω πει ότι θα αγωνιστώ για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία. Πρακτικές του τύπου ότι θα εμποδίσουμε τη συμμετοχή του άλφα ή βήτα προσώπου, με βρίσκουν εντελώς αντίθετο. Είμαι εντελώς αντίθετος σε οποιοδήποτε αποκλεισμό και νοιάζονται για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία. Σε ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να συνυπάρχουν η εμπειρία και η ανανέωση. Και η εμπειρία κρίνεται και η ανανέωση κρίνεται.»

Για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο: «Στη δική μου θητεία καταφέραμε και σώσαμε –από κάποιες σκοπιμότητες- να προχωρήσει η Ψυχιατρική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και πληροφορούμαι ότι αυτές τις ημέρες  θα λειτουργήσει.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο φημίζεται για το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, βέβαια χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, αλλά το Νοσοκομείο αντέχει.

Ήμουν ο πρώτος Υπουργός που έβαλα εκπρόσωπο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, τον κ. Παναγιώτη Καραφωτιά, στη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Ξέρετε πόσο καιρό ταλαιπωρείτο η κυρία Γκουντάνη για να κάνει τη δωρεά της; Υπήρχαν σκοπιμότητες για να μην προχωρήσει, αλλά επί Υπουργίας μου βρέθηκε λύση σε αυτό το ζήτημα.»

Για τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Στηρίζω ανεπιφύλαχτα τις επιλογές της ΝΔ, στον Δήμο Τρίπολης τον Γιάννη Σμυρνιώτη και στην Περιφέρεια τον Παναγιώτη Νίκα. Όμως το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από εκείνους που δεν θα τους έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο».

Πηγή: kalimera-arkadia.gr