Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Προληπτικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πλήρη εξέλιξη – Προτεραιότητα στον ποταμό...

Ηλεία: Προληπτικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πλήρη εξέλιξη – Προτεραιότητα στον ποταμό Βέργα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό του Ποταμού Βέργα, στο πλαίσιο της εργολαβίας «Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε ποταμούς και χείμαρρους της Ηλείας».

Πρόκειται για έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ που αφορά στον καθαρισμό και συντήρηση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους στην Ηλεία.

Προτεραιότητα δόθηκε στον καθαρισμό του Ποταμού Βέργα στα σημεία που διαχρονικά έχουν διαπιστωθεί ως κρίσιμα, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται για την έντονη χειμαρρική του δράση προκαλώντας συχνά πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας.

Λειτουργώντας προληπτικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται με δράσεις πολιτικής προστασίας, ώστε να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας.

Προηγήθηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, διασφαλίστηκαν οι πόροι και σήμερα υλοποιούνται έγκαιρα,  αντιπλημμυρικά έργα ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Ο προϋπολογισμός των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ. Η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκτελεί έργα ύψους 9,7 εκατομμυρίων ευρώ, με αντίστοιχες ενεργές εργολαβίες που περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και των τριών περιφερειακών ενοτήτων.

Πηγή: pna.gr

Προηγούμενο άρθροΣχολή Eπιμορφώσεως Oικογένειας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης
Επόμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές: Καθορίστηκαν οι κατηγορίες εκλογικών δαπανών (ΦΕΚ)