Αρχική Ν. Ηλείας Αρχαία Ολυμπία: «Ζωή και κότα» με ξένο κόπο – Άγνωστος αφαίρεσε 9.500...

Αρχαία Ολυμπία: «Ζωή και κότα» με ξένο κόπο – Άγνωστος αφαίρεσε 9.500 ευρώ από λογαριασμό άλλου

«Ζωή και κότα» με τα λεφτά άλλων, κάνει ο  άγνωστος – μέχρι στιγμής – δράστης, που σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών, αφαίρεσε σαν…κύριος, με τη χρήση κάρτας ΑΤΜ το ποσό των 9.500 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας – κτηνοτρόφου από την περιοχή του οροπεδίου της Φολόης.

Οι Αστυνομικές αρχές της Ηλείας ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση και κάθε μέρα που περνά συγκεντρώνουν σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίασή της, που έχει γίνει θέμα συζήτησης στα ορεινά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην έρευνα, τη οποία έχει ξεκινήσει το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έγινε η αρχική καταγγελία, έχει εμπλακεί και το Τμήμα Ασφάλειας – από τα κεντρικά – της Τράπεζας από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα χρήματα, ενώ η υπόθεση με όλα τα στοιχεία θα διαβιβαστεί σε Α.Τ της Αχαΐας, αφού τα ΑΤΜ από τα οποία έγιναν οι αναλήψεις βρίσκονται στην Αχαΐα.

Τα χρήματα έκαναν «φτερά»

Στα τέλη Μαρτίου, ο σύζυγος της κτηνοτρόφου, ο  οποίος είναι συνδικαιούχος στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρημάτων όταν με έκπληξη διαπίστωσε πως τα χρήματα από επιδοτήσεις αλλά και όσα είχαν αποταμιεύσει με κόπους και σκληρή δουλειά για τις ανάγκες της οικογένειας, είχαν κάνει…φτερά. Αντί για 9.500 ευρώ, περίπου, το υπόλοιπο που βρήκε στο λογαριασμό, ήταν μόλις 50 ευρώ!

Απευθυνόμενος στην Τράπεζα, ζήτησε και πήρε την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού, από την οποία διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα είχαν αναληφθεί από δυο συγκεκριμένα ΑΤΜ στην περιοχή της Ερυμάνθειας και στην Οβρυά Πατρών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από το συγκεκριμένο λογαριασμό, είχαν πληρωθεί 2-3 λογαριασμοί σε καταστήματα εστίασης της Αχαΐας, ενώ είχαν γίνει γύρω 8 περίπου αναλήψεις ποσών 500-600 ευρώ από κάθε ένα μηχάνημα, ενώ η τελευταία είχε γίνει λίγη ώρα πριν ο κάτοχος των χρημάτων διαπιστώσει την κλοπή.

Ένα – ένα τα στοιχεία

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, οι αστυνομικοί του οποίου ανέλαβαν το πρώτο μέρος της προανάκρισης, συγκεντρώνοντας στοιχεία από καταθέσεις αλλά και από το βιντεοσκοπημένο υλικό της Τράπεζας, αφού και στα δυο ΑΤΜ που έγιναν οι αναλήψεις υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ωστόσο, ο φάκελος της υπόθεσης, θα διαβιβαστεί σε Α.Τ της Αχαϊας, αφού οι συναλλαγές και αναλήψεις έχουν γίνει σε περιοχές εκτός της εδαφικής αρμοδιότητας της Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας.

Θέμα συζήτησης, ερωτηματικά και υποθέσεις

Το περιστατικό έχει γίνει θέμα συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή των Δ.Ε Φολόης και Λασιώνος, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά το ζευγάρι. Τα ερωτηματικά δε, σχετικά με τον τρόπο που ο δράστης αφαίρεσε τα χρήματα, καθώς οι κάτοχοι δεν έχουν χάσει την Κάρτα ΑΤΜ, είναι πολλά. Κι ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τοπική κοινωνία φαίνεται να «κοιτάζει» με καχυποψία συγκεκριμένο πρόσωπο ως πιθανό δράστη, ωστόσο κανείς δεν μιλά – τουλάχιστον ακόμα. Κι αυτό είναι λογικό, γιατί οι ενδείξεις δεν αποτελούν πάντα αποδείξεις.

Πάντως, εδώ φαίνεται να ταιριάζει…γάντι η παροιμία που λέει «Ξέρεις να κλέψεις;…Ξέρω…Να κρυφτείς ξέρεις; Όχι!».

Πηγή: patrisnews.com

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε τώρα: Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις λόγω Πάσχα
Επόμενο άρθροΔ’ Χαιρετισμοί: Στον Ι.Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου ο Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος (Εικόνες)