Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Φωτιά Στροφυλιάς – Αντιπεριφερειάρχης: Δεν είχαμε άμεσα διαθέσιμα εναέρια μέσα (Ηχητικό)

Ηλεία: Φωτιά Στροφυλιάς – Αντιπεριφερειάρχης: Δεν είχαμε άμεσα διαθέσιμα εναέρια μέσα (Ηχητικό)

Ερωτηματικά για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς, αλλά για το γενικότερο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας της χώρας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, άφησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Οπως είπε, μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά, στην περιοχή Σαμαραίικα, είναι ένα μέρος στο οποίο δεν υπάρχει τίποτα, ούτε καν δρόμος, για να δικαιολογήσει κάποια πυρκαγιά από κάποιο ανθρώπινο λάθος.

Θα πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά από πού και πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά και αυτό θα το κάνει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, όταν αυτή σβήσει, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, επίσης, έθεσε το θέμα του σχεδιασμού εξ αρχής της Πολιτικής Προστασίας της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς τα πτητικά μέσα άργησαν να φτάσουν στην περιοχή, αφού ήρθαν δύο καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη και ένα super puma από την Ελευσίνα. Τα δύο μικρότερα καναντέρ που «σηκώθηκαν» από την Ελευσίνα αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω και δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Οσον αφορά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, σήμερα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από τη νύχτα, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και όλοι ελπίζουν, σε συνδυασμό με τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Τα ξημερώματα, στις 3.00 περίπου, η κατάσταση στο μέτωπο ήταν πολύ δύσκολη, καθώς υπήρξε άμεσος κίνδυνος το ένα μέτωπο να περάσει στη θέση Μπρίνια, όπου υπάρχουν καλλιέργειες, θερμοκήπια αλλά και κατοικημένη περιοχή.

Ακούστε εδώ το ηχητικό.

Πηγή: patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΗ Βασιλική Αποστόλου Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην Ανεξάρτητη Παράταξη “Μαζί Μπορούμε” του Τιμολέοντος Πιέτρη