Αρχική Ν. Αρκαδίας Η περήφανη παρέλαση των Αρκάδων για την 25η Μαρτίου στον μακρινό Καναδά!...

Η περήφανη παρέλαση των Αρκάδων για την 25η Μαρτίου στον μακρινό Καναδά! (Εικόνες)

Για άλλη μία χρονιά, στο μακρινό Καναδά, οι Αρκάδες και όλοι οι Έλληνες ομογενείς τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο υπέυθυνος ενημέρωσης της Παναρκαδικής Αδελφότητας Καναδά, Κώστας Καπετάνιος, αναφέρει: “Έγινε την Κυριακή η καθιερωμένη παρέλαση της παροικίας μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ τον διακεκριμένο καθηγητή παιδιατρικής Δρ Απόστολο Παπαγεωργίου και παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού του Καναδα κυρίου Justin μαζί με την υπουργό Τουρισμού κυρία Melanie Jolly.του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτηρίου,του εξοχότατου Πρέσβη της Ελλάδος στον Καναδά κυρίου Δημήτρη Αζεμόπουλου, καθώς και του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην πόλη μας κυρίου Μιχάλη Γαβριηλίδη, και πολλών άλλων επισήμων μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Μόντρεαλ κύριος Ν Παγωνης καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικου Κογκρέσου του Κεμπέκ κύριος Γιάννης Θεοδοσόπουλος και με τη συμμετοχή όλων των εθνικό/τοπικών συλλόγων, των σχολείων και των οργανισμών της παροικίας μας!! Και με σύμμαχό μας τον , χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών κατέκλυσαν την Jean Talon και γι’ ακόμα μια φορά γράψαμε ιστορία!!!

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτηρίου και με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων της παροικίας μας και παρουσία όλων των επίσημων μεταξύ των οποίων και το Δ/Σ του συλλόγου μας.

Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τον παλμό της παρέλασης,την συγκίνηση και την υπερηφάνεια που νιώσαμε σαν απόδημοι Έλληνες.

Η τιμή που μας κάνει κάθε χρόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του Καναδά να συμμετέχει στον εορτασμό για την επέτειο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό είναι πολύ μεγάλη, αφού απ’ ότι ξέρω αυτό δεν γίνεται σε καμία άλλη παρέλαση άλλης εθνικότητας!!! Κι’ όπως ήταν φυσικό, αυτό το γεγονός τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας εδώ στην πόλη μας!! Τηλεοπτικά κανάλια απ’ όλον τον Καναδά καθώς και από την Ελλάδα, μετέδωσαν ζωντανά την μεγαλειώδη παρέλαση των Ελλήνων του Μόντρεαλ!!

Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση και υπερηφάνεια η ατμόσφαιρα βλέποντας τα μικρά παιδάκια από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι και φοιτητές των πανεπιστήμιων να περνάνε καμαρωτά από μπροστά μας με τη γαλανόλευκη στο χέρι!! Μετά από τα σχολεία μας, ακολούθησαν οι εθνικό/τοπικοί Σύλλογοι και όλοι οι άλλοι οργανισμοί,με πρωτοπόρο τον Σύλλογο των Αρκάδων και κάπως έτσι έληξε η παρέλαση με απόλυτη επιτυχία.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.
Μετά το τέλος της παρέλασης, όπως κάθε χρόνο, οργανώσαμε και φέτος στη λέσχη μας τη καθιερωμένη συνεστίαση με γεύμα τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο,όπου με τη συμμετοχή σας συμβάλλατε στην απόλυτη επιτυχία της και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό !!

Φέτος – όπως και πέρσι – είχαμε την μέγιστη τιμή να μας επισκεφθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του Καναδά. Μας χαιρέτισε όλους δια χειραψίας και φωτογραφήθηκε με πολλοίς απο εμάς!!,όπως κάνει κάθε χρόνο!! Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι πολύ μεγάλη τιμή για όλους τους Αρκάδες του Μόντρεαλ !!! Αυτά φίλοι μου για τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΖΗΤΩ η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ !! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!! 
Για το Δ/Σ
Κώστας Καπετάνιος
Δημόσιες σχέσεις, Επικοινωνία & Ενημέρωση.

Δείτε φωτογραφίες και Βίντεο από την δοξολογία και την παρέλαση καθώς και από την εκδήλωση στη λέσχη…”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου παρέλασε με διμοιρία στην Κόρινθο (Εικόνες)
Επόμενο άρθροΟ Γ.Δέδες στις εορταστικές εκδηλώσεις σε Άνω Δώριο και Κυπαρισσία (Εικόνες)