Αρχική Ν. Αχαΐας Γ.Παπανδρέου για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Το όραμά του ξεκίνησε από τα χωριά...

Γ.Παπανδρέου για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Το όραμά του ξεκίνησε από τα χωριά της Αχαΐας» (Εικόνες)

papandreou5


Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα στην Πάτρα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου.

papandreou4
papandreou

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο όραμα και τις αγωνίες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ καθώς και στο πολιτικό έργο που άφησε τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, σηματοδοτώντας με την παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή σωρεία εξελίξεων προς όφελος της κοινωνίας. O πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ αναφέρθηκε σε μοναδικές στιγμές και εικόνες που έχει στη μνήμη του από τον πατέρα του, σημειώνοντας πως ακόμα και όταν ζούσαν στον Καναδά, υπήρχαν στιγμές που ένιωθε ακούγοντάς τον πως έρχεται η στιγμή μιας νέας Ελλάδας. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην επιστροφή του Α.Παπανδρέου στην Ελλάδα και τη δημιουργία του ΠΑΣΟΚ και την επιλογή του δύσκολου δρόμου της σύγκρουσης με όσους απειλούν τα δικαιώματά μας.

papandreou1

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε στην ομιλία του πως με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ Ο Α.Παπανδρέου έβαλε τα θεμέλια για την δημιουργία της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ενώνοντας πολλά από τα πρόσωπα και τα κόμματα που την αποτελούσαν. Αναφερόμενος στα κινήματα ειρήνης σημείωσε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου πάλευε για την ειρήνη διεκδικώντας παράλληλα σκληρά για τα δικαιώματα της Ελλάδας.

papandreou3

Πηγή: patrastimes.gr