Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Ψυχογιός: “Ευθύνη όλων μας να περιφρουρήσουμε και να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο”

Γ.Ψυχογιός: “Ευθύνη όλων μας να περιφρουρήσουμε και να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο”

Mε αφορμή τα νέα επεισόδια κατά διαιτητών στην Κορινθία, ζητήσαμε από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό (γνωρίζοντας την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το ενδιαφέρον που δείχνει για τον αθλητισμό) να τοποθετηθεί επί του θέματος. Άμεσα απάντησε με την ακόλουθη δήλωση:


Γιώργος Ψυχογιός(Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας):
Είναι απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα τα φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Αμαυρώνουν και υποβαθμίζουν την εικόνα του ποδοσφαίρου μας που έχει πολυετή ιστορία και αποτελεί αυθεντική έκφραση της κορινθιακής κοινωνίας.

Στα πολλά χρόνια που αγωνίστηκα στα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, υπήρξαν, όντως, κάποιες φορές που βρέθηκα απέναντι στην ανεπάρκεια ή ακόμα και την σκοπιμότητα ενός διαιτητή. Ακόμα όμως κι αν συμβεί κάτι τέτοιο – χωρίς να γνωρίζω τις συγκεκριμένες αποφάσεις, καθώς δεν ήμουν παρών – δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την  άσκηση βίας και την στοχοποίηση ανθρώπων. Κι αυτό γιατί στο ποδόσφαιρο, που είναι το κατεξοχήν λαϊκό άθλημα, υπάρχουν κανόνες, και οι κανόνες αυτοί πρέπει να τηρούνται από όλους ανεξαιρέτως.

Οι ομάδες διαθέτουν “όπλα” για να διαμαρτυρηθούν συλλογικά και θεσμικά με έντονο και δημόσιο τρόπο και σε όλα τα επίπεδα, όταν θεωρούν ότι αδικούνται.

Είναι, όμως, ευθύνη όλων όσων εμπλεκόμαστε και αποτελούμε συντελεστές του ποδοσφαίρου, να το περιφρουρήσουμε και να το αναπτύξουμε για τα πολλαπλά οφέλη τόσο για την υγεία και την διασκέδαση, αλλά κυρίως για τις αρχές και τις αξίες που δίνει σε αυτούς που το υπηρετούν.