Αρχική Ν. Κορινθίας Έκοψαν την πίτα τους τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Κορινθίων (Βίντεο)

Έκοψαν την πίτα τους τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Κορινθίων (Βίντεο)

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός παρευρέθηκε στην καθιερωμένη κοπή της πίτας των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου και εξήρε το έργο των καθηγητών και τη σημαντική βοήθεια που παρέχουν στα παιδιά, τονίζοντας και τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα από τους μαθητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/1, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

Ο κ. Πνευματικός απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα έστειλε μία ζεστή καλησπέρα στα παιδιά και τους καθηγητές που -όπως είπε- είναι “η ψυχή των Κοινωνικών Φροντιστηρίων”.

“Κάθε φορά που έρχομαι σε αυτόν τον χώρο, το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ανδρικόπουλο και σε όλους τους καθηγητές που στελεχώνουν τα κοινωνικά φροντιστήρια, γιατί κάνουν ένα θεάρεστο έργο, ένα έργο πολύ σημαντικό. Τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε κάθε χρόνο με τις επιτυχίες που έχουμε στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ξέρω πόσο σημαντικές επιτυχίες έχουμε φέτος από παιδιά τα οποία φοίτησαν σε αυτά τα Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Εύχομαι στα παιδιά που φοιτούν φέτος να μοιάσουν με τις επιδόσεις τους στα παιδιά που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, πίστεψαν στις δυνάμεις τους , διάβασαν, άκουσαν από τους καθηγητές και πήραν γνώσεις και δεξιότητες και σήμερα αυτοί που προηγήθηκαν είναι στα πανεπιστήμια και κάποιοι έχουν ήδη αποφοιτήσει και έχουν επιτυχημένη καριέρα.

Εύχομαι τα νέα παιδιά να έχουν πάντα στο μυαλό αυτό, να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να παίρνουν γνώσεις , ακούγοντας τους καθηγητές και στο τέλος θα δικαιωθούν και οι ίδιοι, αλλά θα δικαιώσουν και εμάς που θέλουμε να έχουμε επιτυχημένα Κοινωνικά Φροντιστήρια. Θα δικαιώσουν και τους γονείς τους, που και αυτοί μοχθούν και έχουν σχηματίσει ένα όνειρο για τα παιδιά τους. Αυτό το όνειρο να ευχηθούμε να πραγματοποιηθεί και μετά από επιτυχείς σπουδές και αυτά τα παιδιά να πετύχουν στη ζωή και να βοηθήσουν και τη χώρα μας να ανακάμψει. Να βοηθήσουν τη χώρα μας και πάλι να σταθεί στα πόδια της και σιγά σιγά να μην υπάρχει κανένας στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ξεκινήσαμε πριν από λίγα χρόνια αυτό το έργο όταν ξεκίνησε η κρίση, θα χαρώ να ξεπεραστεί η κρίση και να μην χρειάζονται τα Κοινωνικά Φροντιστήρια, θα χαρώ μετά από λίγα χρόνια μέσα από μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα να μην χρειάζονται καν φροντιστήρια για να προχωρήσει ένα παιδί στις σπουδές του. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να ξεπεραστούν και η χώρα μας μέσα από ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας να βρίσκει το ερευνητικό προσωπικό και τους επιστήμονες.

Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα, βοηθάμε κάποια παιδιά να σταθούν στα πόδια τους και με ίδιους όρους να ανταγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να πετύχουν”.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου, έγινε και η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.