Αρχική Ν. Κορινθίας Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Υποψήφιου Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγ.Θεοδώρων Δ.Βασιλείου (Βίντεο)

Πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Υποψήφιου Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγ.Θεοδώρων Δ.Βασιλείου (Βίντεο)

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων έγινε εχθές Τέταρτη στους Αγ. Θεοδώρους από τον υποψήφιο δήμαρχο και νευροχειρουργό Δημήτρη Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου στην συγκέντρωση περιέγραψε το πρόγραμμά του, το οποίο αποκαλεί 12+1 δεσμεύσεις.

Εξηγώντας στην αρχή της ομιλίας του γιατί ξεκίνησε από τους Αγ. Θεοδώρους είπε: «Οι Άγιοι Θεόδωροι μου θυμίζουν μία από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου. Εδώ ερχόμουν με τον εκλιπόντα εξάδελφό μου Μίλτο Στάμου για διακοπές».

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Βασιλείου είχε ενδιαφέροντα σημεία και κάποιες καινοτομίες. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η πρώτη δέσμευσή του ότι δεν θα ζητήσει δεύτερη θητεία. Ο γιατρός εξήγησε γιατί αυτή η δέσμευσή του. «Μία από τις κατάρες στον πολιτικό μας βίο δημοτικό και κεντρικής σκηνής είναι το πολιτικό κόστος ή αν θέλετε με άλλα λόγια η σύγκρουση συμφερόντων του δημάρχου ή του πολιτικού με τους ψηφοφόρους. Μη έχοντας αυτό το πρόβλημα (το πολιτικό κόστος) θα μπορέσω να επιφέρω αλλαγές στον τόπο μας και στο δήμο μας γενικότερα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αυτό θα μου επιτρέψει να συγκρουστώ με τα όποια μικροσυμφέροντα κρατάνε τον δήμο μας πίσω τόσα χρόνια.»

Φαίνεται πως η διαμονή του κ. Βασιλείου τόσα χρόνια στο εξωτερικό έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίον σκέπτεται και οραματίζεται τον δήμο Λουτρακίου.

Ως γιατρός είναι φυσικό να μην ξεχάσει ο κ. Βασιλείου τα θέματα υγείας που αφορούν τον δήμο μας π.χ. μίλησε για μέριμνα κατ’ οίκον, για την παροχή βοήθειας σε εξαρτημένα άτομα, όπως επίσης υποσχέθηκε να μην δώσει καμία άδεια σε κατάστημα που δεν θα έχει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μιλώντας για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία του δήμου ο κ. Βασιλείου είπε ότι σε συνεργασία με ειδικούς το πυροσβεστικό σώμα, τους εθελοντές δασοφύλακες, θα φτιάξει ένα σχέδιο για την προστασία του πολίτη από φυσικές καταστροφές όχι απλώς με σήμανση για το που θα πρέπει να πάει ο πολίτης σε περίπτωση φυσικής καταστροφής αλλά θα γίνονται και ασκήσεις δύο φορές τον χρόνο για να είναι τα πάντα σε ετοιμότητα όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για το πως θα βρει τα χρήματα για όλα αυτά που έχει οραματιστεί ο κ. Βασιλείου εξήγησε ότι πολλά από αυτά δεν χρειάζονται πολλά χρήματα και έδωσε τα ακόλουθα παραδείγματα «Το να κάνεις σήμανση για περίπτωση φυσικής καταστροφής δεν χρειάζονται πολλά λεφτά, το να βελτιώσεις την καθαριότητα του δήμου δεν χρειάζονται νέες προσλήψεις, δηλ. έξοδα, απλά χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού. Για όσα έργα χρειάζονται χρήματα αυτά μπορούμε να τα βρούμε από τα ΕΣΠΑ που τόσο γενναιόδωρα μας δίνει η Ε.Ε. και για να μην νομίζεται ότι αερολογώ σκεφτείτε το παράδειγμα της Κορίνθου που έχει κάνει τόσα πολλά με τα ΕΣΠΑ. Για τον λόγω αυτό η πρώτη μου μέριμνα είναι να οργανώσω ένα γραφείο που θα ετοιμάζει την χρησιμοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και την εκμετάλλευσή τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.»

Ας ελπίζουμε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος και νευροχειρουργός Δημήτρης Βασιλείου θα μπορέσει να υλοποιήσει τις πρωτοποριακές του ιδέες και δεν θα μείνουμε πάλι σε υποσχέσεις.