Αρχική Ν. Κορινθίας Κ.Σαρχάνης -Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων: “Ο Δήμος Σικυωνίων από φτωχός συγγενής πρέπει να...

Κ.Σαρχάνης -Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων: “Ο Δήμος Σικυωνίων από φτωχός συγγενής πρέπει να καταστεί πρωτοπόρος”

Γεωλόγος στο επάγγελμα με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διανύω την πρώτη δεκαετία ως εργολάβος – μελετητής στη πόλη του Κιάτου με έργα στην Κορινθία, Πελοπόννησο και Κρήτη. Πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά μου χρόνια και έχοντας εμπλακεί ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση την τελευταία τετραετία ως σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης για το Δήμο Σικυωνίων, ανέπτυξα έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μου.

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Δ.Ε.Υ.Α.Σ., ΚΟ.Δ.Ε.ΔΗ.Σ., ΜΗΚΩΝΗ και Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σικυωνίων, έχω διαμορφώσει πλήρη εικόνα της κατάστασης του Δήμου Σικυωνίων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Προχωράμε λοιπόν στον σχηματισμό μιας δημοτικής κίνησης με μοναδικό σκοπό η πόλη και ο ευρύτερος δήμος να αναδιατάξει τις δυνάμεις του και να προχωρήσει με ξεκάθαρο σχεδιασμό στην επόμενη μέρα. Τα προβλήματα μεγάλα αλλά η πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη. Η αλλαγή του σημερινού μοντέλου διοίκησης που οδήγησε το Δήμο σε τέλμα είναι πλέον επιτακτική. Η άσκηση πολιτικής στην πλάτη των Δημοτών πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Πρέπει να δώσουμε το όραμα και να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο. Ένα σχέδιο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα του Δημότη, θα δώσει στον Δήμο κοινωνικό χαρακτήρα που του λείπει και φυσικά μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή ατζέντα άρρηκτα συνδεδεμένη με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Οι εξελίξεις τρέχουν. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Ο Δήμος Σικυωνίων από φτωχός συγγενής του νομού Κορινθίας πρέπει να καταστεί πρωτοπόρος και καινοτόμος.

Στόχος είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην επαναφορά δημοσίων δομών που λείπουν από την πόλη, την σύσταση πολεοδομίας, την ίδρυση μίνι εφορίας, επιμελητηρίου, δημοτικής αστυνομίας με ταυτόχρονη αποκέντρωση και στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών του δήμου με δημοτικά κέντρα στις Τοπικές Κοινότητες που θα κριθεί αναγκαίο.

Ειμαστε και θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους όμορους Δήμους διότι πιστεύουμε στις διαδημοτικές συνεργασίες από τις οποίες μόνο κέρδη έχουμε να αποκομίσουμε.

Η σύγχρονη εποχή επιτάσσει ανασύνταξη δυνάμεων η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός ευέλικτου μοντέλου διοίκησης. Η επόμενη μέρα οφείλει να μας βρει όλους ενωμένους για το κοινό καλό. Το συμφέρον των Δημοτών είναι πάνω απ΄ όλους και γι αυτό θα αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό όπως ακριβώς επιτάσσουν οι αρχές μας.

Μετά τιμής
Κωνσταντίνος Σαρχάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων

Μάλιστα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου στο SUPER FM 104.1, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά ο Κωνσταντίνος Σαρχάνης, για την απόφασή του να διεκδικήσει την Δημαρχεία στον Δήμο Σικυωνίων.

Δείτε την συνέντευξη: