Αρχική Ν. Λακωνίας Δηλώσεις ζημιάς από το χαλάζι στον Δήμο Ευρώτα – Η προθεσμία και...

Δηλώσεις ζημιάς από το χαλάζι στον Δήμο Ευρώτα – Η προθεσμία και τα δικαιολογητικά

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του Δήμου Ευρώτα, «έχει γίνει από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ευρώτα αναγγελία ζημιάς από Χαλάζι την 12η-01-2019, και αφορά ζημιές στην παραγωγή, εσπεριδοειδών, ελαιοδέντρων, κηπευτικών και λοιπών καλλιεργειών. Εγκρίθηκε η αναγγελία για τις παρακάτω κοινότητες: Σκάλα, Λεήμονας, Στεφανιά, Περιστέρι, Γράμμουσα, Μυρτιά, Κροκεές, Λάγιο».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, oι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής παραγωγής που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
• Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2018
• ΑΦΜ
• Αστυνομική ταυτότητα
• Βιβλιάριο Τράπεζας

Τα τέλη εκτίμησης για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 10 λεπτά το δένδρο, για τα υπαίθρια κηπευτικά ανέρχονται σε 2 € το στρέμμα ενώ για τα κηπευτικά θερμοκηπίου ανέρχονται σε 10 € το στρέμμα.

Προθεσμία:
Οι δηλώσεις ζημιάς μπορούν να υποβληθούν: μέχρι και την Παρασκευή 01-02-2019.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται:
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Δ.Κ. Σκάλας και Τ.Κ. Λεήμονα, στο Γραφείο Κίνησης στη Σκάλα, τηλ. 2735042254 Ανταποκριτής: Δημήτριος Μπούτσαλης.
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Γράμμουσας και Τ.Κ. Περιστεριού,
στο Δημαρχείο Βλαχιώτη, τηλ. 2735042210, 27353 60221 Ανταποκριτής: Γεωργία Καραχάλιου
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Μυρτιάς, στο Γραφείο Κίνησης στη Σκάλα, τηλ. 2735042254 Ανταποκριτής: Αθηνά Γκοριτσά.
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Στεφανιάς και Τ.Κ. Λαγίου, στο Δημαρχείο Κροκεών, τηλ. 2735071318 Ανταποκριτής: Αγγελική Μαγκλάρα
• Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Κροκεών, στο ΚΕΠ Κροκεών Ανταποκριτής: Κοκκόλης Γεώργιος και τηλ. 2735071722.

Σημαντική επισήμανση:
Εάν ο ενδιαφερόμενος συγκομίσει το δηλωθέν αγροτεμάχιο πριν πραγματοποιηθεί η εκτίμηση από το γεωπόνο του ΕΛΓΑ θα πρέπει, για να γίνει η εκτίμηση, να αφήσει ασυγκόμιστα δέντρα «μάρτυρες» κατανεμημένα σε όλο το αγροτεμάχιο (ικανός αριθμός δένδρων) και να προσκομίσει κατά την εκτίμηση τα παραστατικά (ζυγολόγια – τιμολόγια) που θα ζητηθούν από τον γεωπόνο – εκτιμητή.

Πηγή: apela.gr