Αρχική Ν. Κορινθίας Μ.Θελερίτη: “Ολοκληρωμένος προγραμματισμός των προσλήψεων στην Δημόσια Διοίκηση και ενίσχυση του ΑΣΕΠ”...

Μ.Θελερίτη: “Ολοκληρωμένος προγραμματισμός των προσλήψεων στην Δημόσια Διοίκηση και ενίσχυση του ΑΣΕΠ” (Βίντεο)

Ολοκληρωμένος προγραμματισμός των προσλήψεων στην Δημόσια Διοίκηση και ενίσχυση του ΑΣΕΠ,ως καταξιωμένου θεσμού αξιοκρατίας, είναι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

Στην ομιλία της, εχτές στην αρμόδια επιτροπής της βουλής η Μ. Θελερίτη, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,ανέφερε ότι το νομοσχέδιο συνιστά αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια των νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια διοίκηση και όχι μια ad hoc και εν κενώ νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Επιδιώκουμε να ανασυγκροτήσουμε και να αναβαθμίσουμε την δημόσια διοίκηση, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε το ΑΣΕΠ, που ως θεσμός έχει καταξιώσει τον ρόλο του μέσα από μια μακρόχρονη και επιτυχημένη θητεία και υψηλή τεχνογνωσία και επιδιώκουμε στην νέα περίοδο που διανύουμε να ενισχύσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης που συνιστά βασικό μοχλό για τον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας.Δεν αποτελεί μοχλό ενός πελατειακού κράτους, ούτε εργαλείο άσκησης πίεσης και μέσο για τη συντήρηση και αναπαραγωγή κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων & ομίλων, που όπως γνωρίζουμε καλά χαρακτήριζαν το δημόσιο τα χρόνια πριν το 2015.»

Παράλληλα, όπως τόνισε η βουλεύτρια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε σε τι κατάσταση περιήλθε η Δημόσια Διοίκηση κατά την περίοδο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, οι οποίες, παρά τα όσα ισχυρίζονται σήμερα, σπανίως επιχείρησαν να την εξορθολογήσουν ή να την αναδιαρθρώσουν. Αντιθέτως, αυτό που επεδίωκαν ήταν να συρρικνώσουν την Δημόσια Διοίκηση και κυρίως να την παραδώσουν στον ιδιωτικό τομέα.Από την άποψη αυτή, είναι κατανοητοί και οι λόγοι για τους οποίους η ΝΔ δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μεταρρύθμιση που εισάγει και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Δημόσια Διοίκηση.