Αρχική Ν. Αχαΐας Πάνος Σκουρλέτης από Πάτρα: Έκλεισε κύκλος 4 χρόνων μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού...

Πάνος Σκουρλέτης από Πάτρα: Έκλεισε κύκλος 4 χρόνων μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού (Βίντεο)

Με έντονες αναφορές στο διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο και τους ανεξάρτητους Έλληνες συνόδευσε την ομιλία του από την Πάτρα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κύριος Σκουρλέτης επεσήμανε «πως μόλις χθες έκλεισε ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων μιας συγκυβέρνησης η οποία πέρασε δύσκολες αλλά και εξαιρετικές στιγμές μιας Κυβέρνησης η οποία υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, και η οποία το πρώτο που είχε να κάνει ήταν να δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, για να βγούμε από το μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς να μπούμε σε ένα άλλο, ό πως συνέβη μετά τη λήξη του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου», προσθέτοντας, πως «επίσης αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ενάντια στη διαπλοκή ενάντια σε όλα εκείνα τα συμφέροντα που σε πολύ μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας.

O κύριος Σκουρλέτης συμπλήρωσε πως αυτός ο αγώνας συνεχίζεται με συγκεκριμένα αποτελέσματα προϊόν μιας διαρκούς προσπάθειας η οποία ήδη έχει αποδώσει καρπούς.

Συνεχίζοντας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες όταν κλήθηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού να αναλάβουν τις τύχες της χώρας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε εμφατικά » επιλέξαμε λοιπόν να δώσουμε μία μάχη μέσα από μία διαρκή διαπραγμάτευση τόσα χρόνια με σκοπό να βγούμε από τα μνημόνια και να διαχειριστούμε μία πολιτική που εξαρχής γνωρίζαμε πως δεν είναι η δική μας αλλά που μπορέσαμε και την κάναμε όσο το δυνατόν πιο ήπια».

Ο κύριος Σκουρλέτης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα ως κεντρικός ομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση επεσήμανε επίσης πως «πως όταν η κυβέρνηση κλήθηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού να αναλάβει τις τύχες της χώρας, δεν μπορούσαμε ίσως να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων απέναντι στα οποία βρεθήκαμε καθώς και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που θα αντιμετωπίζαμε».

Πηγή: patrastimes.gr