Αρχική Ν. Κορινθίας Πλήθος κόσμου στην ομιλία και στην κοπή πίτας της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας...

Πλήθος κόσμου στην ομιλία και στην κοπή πίτας της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δ.Κορινθίων (Βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου, “ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ” πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9-1-19 το εναρκτήριο για την νέα χρονιά μάθημα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων.

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής αναπτυξιακής ψυχολογίας και πρόεδρος της ελληνικής ψυχολογικής εταιρείας
κύριος Σπύρος Τάνταρος, ο οποίος σε μια πραγματικά υπέροχα ουσιαστική ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας καλός και αποτελεσματικός γονέας, αναλύοντας τις επικοινωνιακές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, αλλά και τις προϋποθέσεις-τα προαπαιτούμενα για μια αποτελεσματική επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν συνταγές γιατί κάθε οικογένεια έχει τη δική της δυναμική, έδωσε όμως χρήσιμες συμβουλές για την στάση που πρέπει να κρατά ο γονιός, για την σχέση του ζευγαριού καθώς και για τις προτεραιότητες μέσα στην οικογένεια, αναφέροντας ότι πρώτη προτεραιότητα για τον καθένα πρέπει να ναι ο εαυτός του, όχι με την έννοια του εαυτούλη αλλά με το να αισθάνεται ο ίδιος ο γονιός καλά, στη συνέχεια η προτεραιότητα πρέπει να δίνεται στο ζευγάρι και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όταν το ζευγάρι τα πάει καλά τότε με ένα μαγικό τρόπο τα παιδιά είναι πολύ καλά.

Έκανε μια πάρα πολύ ωραία παρομοίωση:
Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις οδηγίες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο αεροπλάνο, πρώτα ο καθένας βάζει τη δική του μάσκα για να είναι καλά και να είναι σε θέση να βοηθήσει τους υπόλοιπους.

Έδωσε συμβουλές για γονείς με παιδιά στην εφηβεία κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε
όπου κυριολεκτικά οι ερωτήσεις δεν σταματούσαν.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν υπέροχες μελωδίες από την χορωδία του 1ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου
υπό την διεύθυνση της εξαιρετικής καθηγήτριας – δασκάλας μουσικής κυρίας Μαργαρίτας Θωμά. Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τον δικό τους τόνο και την δική τους λάμψη
στην κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων.

Πηγή: korinthosnews.gr