Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Γιαγιά 103 ετών!! Από τα Λεχαινά στα Ανάκτορα και στα Υπουργεία!

Ηλεία: Γιαγιά 103 ετών!! Από τα Λεχαινά στα Ανάκτορα και στα Υπουργεία!

Μια ζωή, 103 ετών, σαν παραμύθι που ξεκινά από τα Λεχαινά, περνά από τα Ανάκτορα, τα Υπουργεία στην Αθήνα και επιστρέφει πάλι στην Ηλεία χαμογελαστή δίπλα σε ανθρώπους που λατρεύει και την λατρεύουν. Ο λόγος για την κ. Ευθυμία Τριτάρη – Παρισινού που χθες έσβησε 103 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της σε σπίτι στο Αυγείο.

Η μόνη της επιθυμία φεύγοντας από την Αθήνα, από το Χαλάνδρι, ήταν να είναι πρωί για να βλέπει το δρόμο. Ούτε έπιπλα, ούτε χρήματα, ούτε καν ρούχα. Μόνο τα βασικά. 2-3 φορέματα, μια χτένα μια κρέμα για το πρόσωπο και ένα άρωμα. Δεν είχαμε ξαναδεί άνθρωπο να ρουφάει τόσο έντονα την κάθε στιγμή της διαδρομής προς την Ηλεία.

Ανάκτορα και Υπουργεία

Η Ευθυμία Τριτάρη-Παρισινού «εκ Λεχαινών ορμώμενη» γεννήθηκε το 1915. Σύζυγος του συνταγματάρχη και υπασπιστή του Βασιλιά Γεωργίου, Γεωργίου Παρισινού, διατέλεσε επί 35 χρόνια ιδιαιτέρα του εκάστοτε υπουργού Εμπορίου, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Υπήρξε μια από τις ωραιότερες – εξωτερικά και εσωτερικά – όσο και δαιμόνιες γυναίκες της εποχής της. Παιδιά δεν έκανε. Με τα χρήματα όμως που απέκτησε μεγάλωσε, σπούδασε, προίκισε, βοήθησε ανίψια, εγγόνια, γείτονες αλλά και εντελώς άγνωστους σε αυτή ανθρώπους.

Αξιοπρέπεια

Και εύχεται προς το τέλος της ζωής της να έχει μόνο αυτό που τη χαρακτήριζε πάντα. Αξιοπρέπεια. «Μας διδάσκει καθημερινά να εκτιμούμε την κάθε στιγμή, να λέμε στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν «ευχαριστώ» «παρακαλώ», «ο Θεός μαζί σου» και να το εννοούμε. Να νιώθουμε αγάπη ο ένας για τον άλλο», λένε οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα της.

Πηγή: patrisnews.com