Αρχική Eπικαιρότητα Τι είπε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος στην ΕΛ.ΑΣ. για την αρπαγή του...

Τι είπε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος στην ΕΛ.ΑΣ. για την αρπαγή του στον Πειραιά

Σε αναζήτηση των ανθρώπων που άρπαξαν τον επιχειρηματία Νίκο Μαυρίκο στις 27 Δεκεμβρίου στον Πειραιά είναι η αστυνομία και τα όσα έχει πει μέχρι στιγμής το θύμα δεν φαίνεται να ρίχνουν φως στην υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας μιλώντας στους αστυνομικούς είπε οι δράστες τον απελευθέρωσαν χθες στις 13:00 και πρόσθεσε πως επιβιβάστηκε σε ένα ταξί που βρήκε μπροστά του και χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο σπίτι της μητέρας του στον Πειραιά, το οποίο είναι κοντά στο δικό του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο κύριος Μαυρίκος δεν θυμόνταν που τον είχαν αφήσει οι δράστες και αυτό κατέθεσε και στην αστυνομία.

Οπως είπε στους αστυνομικούς έφτασε στο σπίτι της μητέρας του περίπου στη 14:00, αλλά δεν ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. γιατί ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτεια που είχε περάσει.

Τόνισε ότι οι απαγωγείς δεν του ζήτησαν χρήματα, ούτε εκείνος τους έδωσε για την απελευθέρωσή του και όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τους διαλόγους που είχε με τους δράστες και αν τους είδε, εκείνος απάντησε «Μου είχαν βάλει κουκούλα, με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και είχα δεμένα χέρια. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, δεν θυμάμαι διαλόγους».

Ολα έγιναν λίγο πριν από τις εννέα το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου 2018 όταν ο 50χρονος επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών κατέβαινε από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά του. Τέσσερις άνδρες που φορούσαν μαύρα ρούχα βγήκαν από ένα μεγάλο όχημα και τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι φερόμενοι ως δράστες περίμεναν τον επιχειρηματία και φαίνεται πως γνώριζαν τη διαδρομή που θα ακολουθούσε αλλά και το ωράριό που επιλέγει για να μεταβεί στη δουλειά του.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας τι ακριβώς συνέβη. Αμεσα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες ήταν επαγγελματίες και δεν αποκλείεται να μισθώθηκαν από το εξωτερικό.