Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Ο Άγιος Βασίλης στη Μικρή Μαντίνεια ήταν… κλέφτης!

Μεσσηνία: Ο Άγιος Βασίλης στη Μικρή Μαντίνεια ήταν… κλέφτης!

Ξύπνησαν και είδαν τους κλέφτες πάνω από το κεφάλι τους και τον έναν μάλιστα ντυμένο… Αγιο Βασίλη!

Αυτό έγινε σε σπίτι ζευγαριού στη Μικρή Μαντίνεια την τελευταία μέρα του χρόνου, ενώ το τελευταίο δίμηνο υπήρξαν καταγγελίες στην Αστυνομία για κλοπές τόσο στη Μικρή Μαντίνεια όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως αναφέρει καταγγελία που έγινε στην “Ε” και επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία, οι κλέφτες ήταν πέντε με κουκούλες (ανάμεσά τους και ο… άγιος) και πιθανότατα μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αφού η Αστυνομία δεν βρήκε ίχνη παραβίασης. Βέβαια για το… καλό έφυγαν από την μπροστινή πόρτα χωρίς να πειράξουν ή να απειλήσουν τους ενοίκους, αφού το μόνο το οποίο ήθελαν ήταν να πάρουν κάτι μικροποσά που υπήρχαν στο σπίτι, ένα χρυσό σταυρό και μια αλυσίδα και να εξαφανιστούν.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι κλέφτες φρόντισαν να μην κάνουν θόρυβο, αλλά αφού έψαξαν σε όλα τα δωμάτια και δεν βρήκαν τίποτα, μπήκαν και στην κρεβατοκάμαρα. Ηταν γύρω στις 5 το πρωί της Δευτέρας και περίπου 20 λεπτά αργότερα, αφού είχαν φύγει παίρνοντας μαζί τους κινητά τηλέφωνα και το σταθερό του σπιτιού, ένας από τους ενοίκους αναγκάστηκε να βγει στο δρόμο και να σταματήσει διερχόμενο αυτοκίνητο, προκειμένου να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, δεχτήκαμε στην εφημερίδα και καταγγελίες για μεγάλο αριθμό κλοπών στην ευρύτερη περιοχή. Κάτι που η Αστυνομία δεν διαψεύδει, αλλά επισημαίνει πως γίνονταν ανά δύο έως πέντε ημέρες κάποιες μαζεμένες σε διαφορετικές περιοχές και μετά σταματούσαν, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αποκλείουν η κλοπή που έγινε τη Δευτέρα στη Μικρή Μαντίνεια να σχετίζεται με τις προηγούμενες, οι οποίες γίνονταν σε εξοχικά σπίτια ή σπίτια απ’ όπου οι ένοικοι έλειπαν, από τον Προφήτη Ηλία έως και τις Κιτριές.

Πηγή: eleftheriaonline.gr