Αρχική Eπικαιρότητα Με ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα η βόλτα που έκανε ο Κουφοντίνας στην...

Με ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα η βόλτα που έκανε ο Κουφοντίνας στην Αθήνα

Η 6η άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν… εορταστική και υπό τη συνοδεία… ασφαλείας ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα! Για πρώτη φορά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, του δόθηκε το «ευεργέτημα» να μετακινηθεί λόγω εορτών σε όλο το εύρος του Νομού Αττικής.

Ολες τις προηγούμενες, οι όροι των αδειών περιόριζαν τις μετακινήσεις του στα όρια του Δήμου Μαραθώνα και της Κοινότητας Βαρνάβα, ενώ στην περίπτωση που ήθελε να βγει εκτός των συγκεκριμένων ορίων θα έπρεπε να υποβάλει αίτημα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης όπου ήταν υποχρεωμένος να δίνει το «παρών» δύο φορές την ημέρα.

Ο «Λουκάς» της 17Ν έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Βουκουρεστίου, Σταδίου, Σόλωνος, πλατεία Συντάγματος και άλλες, έχοντας στο πλευρό του, όπως επεσήμαναν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα από τα ιδρυτικά και πρωταγωνιστικά μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα. Το συγκεκριμένο μέλος έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό καταδρομικών επιθέσεων και παρεμβάσεων του Ρουβίκωνα ενώ θεωρείται και ένας από τους στενούς συνοδοιπόρους του ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας.

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν πως το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα ήταν ανάμεσα σε εκείνους που περίμεναν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά την πρώτη άδεια που είχε λάβει. Μάλιστα μαζί με άλλα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας τον είχαν συνοδεύσει έως το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής και αποτέλεσαν έναν κλοιό ασφαλείας γύρω του, πέρα από τα γεύματα στα οποία συμμετείχαν μαζί του.

Αντιδράσεις

Ο «περίπατος» του Δημήτρη Κουφοντίνα στους αθηναϊκούς δρόμους προκάλεσε τις αντιδράσεις συγγενών θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και του ίδιου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για 11 δολοφονίες. Κυκλοφόρησε σε σημεία και δρόμους όπου ο «Φαρμακοχέρης» της 17Ν και συγκατηγορούμενοί του είχαν σκοτώσει ανθρώπους, όπως τους Παύλο Μπακογιάννη, Νίκο Μομφεράτο, Παναγιώτη Ρουσέτη, Μιχάλη Βρανόπουλο, Δημήτρη Αγγελόπουλο, Θάνο Αξαρλιάν.

Την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός των αδειών που έχουν παραχωρηθεί στον βαρυποινίτη Κουφοντίνα εκφράζουν οι συγγενείς των θυμάτων. «Τι να σας πω; Οταν αφήνουμε τρομοκράτες ελεύθερους και κοιτάξτε κατά συρροή δολοφόνος είναι. Τίποτα παραπάνω. Ενας κατά συρροή δολοφόνος για κάποιο λόγο έχει υποστηρικτές. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς», δήλωσε ο Αντώνης Περατικός, αδελφός του εφοπλιστή Κώστα Περατικού, ο οποίος στις 28 Μαΐου 1997 δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση.

«Αραγε πέρασε από το σημείο που ξεψύχησε ο Αξαρλιάν, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να κάνει τη βόλτα του όπως αυτός….», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Μομφεράτος, γιος του εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Νίκου Μομφεράτου, τον οποίο η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε μαζί με τον οδηγό του Παναγιώτη Ρουσέτη στις 21 Φεβρουαρίου επί της διασταύρωσης των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

«Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς»

Αναφανδόν υπέρ της βόλτας του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 6ης κατά σειράς άδειάς του από τη φυλακή τάχθηκε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook και παρά το σάλο που έχει προκληθεί από την βόλτα του αμετανόητου Κουφοντίνα στους δρόμους στους οποίους στο παρελθόν δολοφόνησε αρκετά από τα θύματά του, ο Γ. Καλαϊτζίδης γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς».

Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς
Posted by Γιωργος Καλα’ι’τζιδης on Thursday, 3 January 2019