Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Από θαύμα δεν θρήνησαν θύματα – Κατέρρευσε βράχος στην Πλατιάνα!

Ηλεία: Από θαύμα δεν θρήνησαν θύματα – Κατέρρευσε βράχος στην Πλατιάνα!

Από θαύμα δεν θρήνησε θύματα χθες η κοινωνία της Πλατιάνας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά την κατολίσθηση ογκώδους βράχου από το βουνό χθες τα ξημερώματα!

Ο βράχος αποκολλήθηκε από τον Λαπίθα και «κατηφόρισε» με ορμή προς το χωριό, παρασύροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του, και γκρέμισε τη μάντρα της παλαιάς εκκλησίας της Παναγίας που είναι κοντά στους πρόποδες του βουνού. Στη συνέχεια ξερίζωσε και τη μουριά που είναι στο προαύλιο του ιερού ναού και –ευτυχώς- σταμάτησε εκεί την ξέφρενη πορεία του, λίγο πριν καταλήξει σε τοίχο ή σκεπή κατοικημένου σπιτιού.

Με το που ξημέρωσε, οι κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο της κατολίσθησης να δουν τι έχει συμβεί, φοβούμενοι μην έχει καταπλακωθεί κάποιος, ευτυχώς όμως οι ζημιές είναι μεν σοβαρές αλλά μόνο υλικές.

Ο κάτοικος του χωριού και εκκλησιαστικός σύμβουλος Αλέκος Μαντάς εξέφρασε στην εφ. «Πατρίς» τον φόβο αλλά και την ανακούφισή του που δεν τραυματίστηκε κάποιος από την κατολίσθηση.

«Από θαύμα δεν έφτασε μέσα στο χωριό ο βράχος, η Παναγιά μας φύλαξε. Είναι τεράστιος ο όγκος του, αφού διέλυσε μάντρα 80 εκατοστών και ξήλωσε η μουριά από το προαύλιο. Ευτυχώς που βρήκε στο δέντρο, αλλιώς δεν ξέρουμε πού θα κατέληγε, μπορεί να έπεφτε πάνω σε σπίτια», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατιάνας, Γιάννης Κοτρέτσος, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για να γίνει αυτοψία και στη συνέχεια οι απαραίτητες ενέργειες.

«Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος συμπολίτης μας. Ο βράχος είναι τεράστιος και αν έπεφτε σε σπίτι, θα είχαμε χειρότερα. Έχω ήδη ειδοποιήσει τον δήμο για να δούμε τι συμβαίνει και αν υπάρχει πρόβλημα κατολισθήσεων από το βουνό, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα για να προστατευθεί το χωριό», ανέφερε ο κ. Κοτρέτσος.

Πηγή: patrisnews.com

Προηγούμενο άρθρο“Συνέπεια” λόγων και … “έργων” του Νίκου Σταυρέλη (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΚραυγή αγωνίας γονιού παιδιού με αναπηρία στην Καλαμάτα