Αρχική Ν. Ηλείας Πύργος: Πέθανε από υποσιτισμό 83χρονη μητέρα που βρέθηκε νεκρή δίπλα στην κόρη...

Πύργος: Πέθανε από υποσιτισμό 83χρονη μητέρα που βρέθηκε νεκρή δίπλα στην κόρη της

Σοκάρουν ακόμα περισσότερο οι λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την τραγωδία της 83χρονης μητέρας και της – κατ εκτίμηση 53χρονης – κόρης της στον Πύργο. Η ηλικιωμένη γυναίκα έσβησε μέσα στο σπίτι της από υποσιτισμό σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ενώ η κόρη δίπλα της φώναζε «η μαμά μου δεν μου μιλάει»… αδυνατώντας να κατανόηση πως έφυγε για πάντα…

Μάνα και κόρη μπορεί να είχαν ένα «κεραμύδι» πάνω τους για να ζουν, όμως έλειπαν πολλά για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Όμως αυτή η μάνα που είχε φέρει στον κόσμο την κόρη της με τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τη νοητική στέρηση, ήταν ταγμένη να «υπηρετήσει» αυτή την ψυχή που τόσο αγάπησε και που της πρόσφερε το πιο πολύτιμο μετά τη ζωή, την αγάπη.

Η 83χρονη Γεωργία τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και για δύο εβδομάδες περίπου νοσηλευτηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, την κόρη της Ελένη, ούτε σε αυτή την δύσκολη για αυτήν ώρα δεν την άφησε από κοντά της. Το κορίτσι την ακολούθησε στο νοσοκομείο και κοιμόταν δίπλα της τα βράδια. Όπως γράψαμε και χθες στο ρεπορτάζ μας, η μητέρα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τη φτώχια της με μεγάλη αξιοπρέπεια στεκόμενη πάντα δίπλα στο παιδί της. Τα λιγοστά ψώνια που έφταναν μέσω ενός γείτονα στο σπίτι ήταν κάποια φιάλη υγραερίου ή κάποια γλυκά για το παιδί… Τη γυναίκα που σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει ηλικία 53 ετών, όμως το μυαλό της σταμάτησε στα πέντε.. τότε που ένα κορίτσι έπαιζε με τις κούκλες της… Έτσι συνέχιζε και η κόρη τη ζωή της. Αντιμετωπίζοντας πέρα από τη νοητική στέρηση και προβλήματα στην όραση, η μάνα ήταν πάντα εκεί για την κόρη. Και βλέποντας πως και η ίδια μεγάλωσε και δεν είχε άλλες αντοχές, φοβούμενη για την τύχη του παιδιού της, είχε κάνει αίτηση για να φιλοξενηθούν σε κάποιο ίδρυμα… Ο θάνατος όμως την πρόλαβε…

Την περασμένη Δευτέρα, με ασθενοφόρο μητέρα και κόρη επέστρεψαν από το νοσοκομείο. Το επόμενο απόγευμα, ένας γείτονας που έφερε τα λιγοστά πράγματα που είχε ζητήσει η 83χρονη στο σπίτι της, κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Μιλάω στη μαμά μου αλλά δεν μου μιλάει, δεν ξυπνάει»… ήταν τα λόγια που άκουσε απο την κόρη ο Κώστας Ζεπάτος. «Κατάλαβα ότι η κυρά Γεωργία είχε φύγει από την ζωή. Πριν από έναν μήνα η κυρά Γεωργία είχε αρχίσει να χάνει τις δυνάμεις της. Είχα φωνάξει γιατρούς για να την δουν, ενώ τρείς φορές μπήκε στο νοσοκομείο. Κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ζήτησα βοήθεια από την κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου. Πράγματι ευαισθητοποιήθηκε και ξεκίνησε μία προσπάθεια προκειμένου να μπουν σε ένα ίδρυμα. Η υπηρεσία Πρόνοιας του Νοσοκομείου Πύργου έστειλε έγγραφα στον εισαγγελέα να παρέμβει, έστειλε έγγραφο προς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ερχόντουσαν τα κορίτσια από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, να κάνουν ότι μπορούν. Εγώ τους έφερνα τα πράγματα που μου ζητούσαν».

Πηγή: patrisnews.com