Αρχική Ν. Κορινθίας Εντάσεις και αποχωρήσεις στην συνεδρίαση των Αγίων Θεοδώρων

Εντάσεις και αποχωρήσεις στην συνεδρίαση των Αγίων Θεοδώρων

Πλήθος κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και όχι μόνο, γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό κατάστημα των Αγίων Θεοδώρων, για ενημέρωση περί της (γνωστής, πλέον) εγκατάστασης μεταναστών στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη των Αγίων Θεοδώρων.

Στο έκτακτο τοπικό συμβούλιο, αν και είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές του Νομού, προσήλθε μόνον ο βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Χρίστος Δήμας.

Οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός, με επιστολή που απέστειλαν, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατό να παραστούν, λόγω της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Πάντως, τόνισαν ότι το ζήτημα της εξόδου των μεταναστών προς την Παλαιά Εθνική Οδό, ρυθμίστηκε, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των φιλοξενούμενων. Επίσης, ξεκαθάρισαν ότι οι περιπτώσεις που πιθανόν να χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας τώρα ή στο μέλλον, θα μεταφέρονται γίνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και στο Κέντρο Υγείας Κορίνθου.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα ενίσχυσης σε προσωπικό του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, οι τρεις βουλευτές, γνωστοποίησαν ότι έχει ήδη δρομολογηθεί συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο, εκφράζοντας τις ενστάσεις τους κυρίως για τον τρόπο που μεταφέρθηκαν οι μετανάστες στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη των Αγίων Θεοδώρων, καθώς πλην της ΜΚΟ που είχε αναλάβει τη μετακίνηση και τη φιλοξενία και τους ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου Ηλιόχαρη κανείς δεν γνώριζε κάτι σχετικά με το θέμα.

Τα προβλήματα από την αιφνιδιαστική μετακίνησή τους στους Αγίους Θεοδώρους, φαίνεται ότι ακόμα και σχεδόν ένα μήνα μετά, δεν έχουν επιλυθεί. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι ακόμα κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα στοιχεία των ανθρώπων αυτών, καθώς προστατεύονται από το Νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Τα αίματα, όμως, άναψαν κυριολεκτικά όταν το λόγο πήρε η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, Ρούλα Βλαστάρη, η οποία ξεκίνησε την ομιλία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες. Η λέξη της αυτή, προκάλεσε ένταση στην αίθουσα, ενώ ο Σωτήρης Λημνιώτης μάταια προσπαθούσε να πείσει τον πρόεδρο Άρη Κωνσταντή να της ζητήσει να ανακαλέσει. Η κυρία Βλαστάρη συνέχισε στον ίδιο τόνο, κάτι που έφερε αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα, από την αίθουσα αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Κώστας Λογοθέτης, ο Σωτήρης Λημνιώτης αλλά και ο Χρήστος Ασημακόπουλος. Την ίδια στιγμή, μερίδα ανθρώπων χειροκροτούσε τη Ρούλα Βλαστάρη, προτρέποντάς τη να συνεχίσει την ομιλία της.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες, προτάσεις, αντί να παρουσιάσει ο ίδιος τις δικές του!

Τελικά, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από δημότες και μέλη της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Δήμου για ενημέρωση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για λόγους διαφάνειας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Ράτης. Την επιτροπή αυτή, αποτελούν οι δημότες Τσίτσης Αναστάσιος, Βλαστάρη Ρούλα, Χανικιάν Κάρολος και από την πλευρά του Δήμου, οι Άρης Κωνσταντής, Σπύρος Ράτης και ο Δήμαρχος.

Πηγή: loutraki365.gr