Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Μεγάλη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας για διακινητές προσφύγων

Ηλεία: Μεγάλη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας για διακινητές προσφύγων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Γλύφας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα από τις κεντρικές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας, ιστιοφόρο σκάφος με τρεις υπηκόους Ουκρανίας επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση προσφύγων ή παράτυπων μεταναστών απο την Ελλάδα στην Ιταλία.

Εκείνη την ώρα ένα πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε την περιοχή και εκτιμάται πως περίπου 100 άτομα που ήταν έτοιμα να επιβιβαστούν σκορπίστηκαν σε δασική έκταση της περιοχής. Οι Αρχές παραμένουν εκεί αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση ή και άτομα που πιθανόν να παραμένουν κρυμμένα για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Οι πρόσφυγες/παράτυποι μετανάστες εκτιμάται πως μεταφέρθηκαν στην περιοχή με δύο λεωφορεία που πολύ αργότερα το πρωί εντοπίστηκαν να επιστρέφουν στην Αθήνα, στα διόδια της Ελευσίνας και ελέγχονται από τις αρχές.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο των ειδικών υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος που έχουν αναλάβει την υπόθεση, μετέφεραν το σκάφος στο λιμάνι του Κατακόλου λίγο πριν από τις έξι το πρωί. Οι τρεις Ουκρανοί κρατούνται και ανακρίνονται στο Λιμεναρχείο, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να κρατήσουν την υπόθεση κάτω από άκρα μυστικότητα.

Πηγή: patrastimes.gr