Αρχική Ν. Κορινθίας Α. Πνευματικός: “Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που έχει κάνει ενέργειες για...

Α. Πνευματικός: “Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που έχει κάνει ενέργειες για δική του διαχείριση απορριμμάτων” (Βίντεο)

Δηλώσεις παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο συνέδριο για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Πνευματικός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Πελοπόννησος βρίσκεται τελευταία όσον αφορά τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και την υλοποίησή του, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρατηρείται μάλιστα ότι στην Πελοπόννησο βρίσκονται οι περισσότεροι ανοιχτοί ΧΑΔΑ, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το πότε θα τελειώσει όλο αυτό και θα αρχίσει μία πιο σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή.

Έκανε λόγο μάλιστα, για ανεπαρκείς ενέργειες από πλευράς της Περιφέρειας τόσο για δράσεις ανακύκλωσης όσο και για δράσεις κομποστοποίησης.

Τόνισε μάλιστα ότι ο Δήμος Κορινθίων, είναι αν όχι ο πρώτος, από τους πρώτους Δήμους που έχει ξεκινήσει ενέργειες για δική του διαχείριση επεξεργασίας των απορριμμάτων, με σκοπό να αυξηθούν όσον το δυνατόν λιγότερο τα δημοτικά τέλη.