Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εκπαιδευτικοί από την Κίνα συναντήθηκαν με Νίκα

Εκπαιδευτικοί από την Κίνα συναντήθηκαν με Νίκα

Εικοσιπέντε καθηγήτριες και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Hangzhou, μιας μεγαλούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από τη Σαγκάη της Κίνας επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Π. Νίκα.

Οι καθηγητές, που ανήκουν στον κλάδο των ανθρωπιστικών επιστημών (φιλόλογοι κ.ά.), πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Καλαμάτα και συνοδεύονταν από το διοργανωτή εκπαιδευτικών εκδρομών Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ελληνα διερμηνέα.

Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τους επισκέπτες από την Κίνα, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα έχει αδελφοποιηθεί με τη Σιάν και πως αναμένεται να επισκεφθεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο δήμαρχος της κινεζικής αδελφής πόλης, με την οποία η Καλαμάτα προσδοκά βαθύτερη συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι η πόλη και η περιοχή της έχουν αναβαθμιστεί χάρη στο νέο αυτοκινητόδρομο και το αεροδρόμιο, που συνδέεται με 30 ευρωπαϊκές πόλεις. Οι υποδομές αυτές βοηθούν την Καλαμάτα να τα καταφέρει καλύτερα μέσα στην κρίση.

Ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής επεσήμανε πως αποτελεί κοινό καθήκον η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς των δύο λαών, γι’ αυτό και διοργανώθηκε αυτή η εκδρομή, ώστε οι εκπαιδευτικοί της Hangzhou να ακούσουν την ιστορία της Ελλάδος από Ελληνες, να επισκεφθούν σχολεία, να ακούσουν διαλέξεις από Ελληνες καθηγητές πανεπιστημίου. Δήλωσε, επίσης, ότι ο δήμαρχος και εκπαιδευτικοί από την Καλαμάτα είναι ευπρόσδεκτοι στην Hangzhou.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη στο Λουτράκι μετά από Αστυνομική επιχείρηση
Επόμενο άρθροΚούγιας: Έχουμε βάσιμες υποψίες για τον ρόλο του “κολλητού φίλου” στη δολοφονία του Καπετάνιου από την Κοιλάδα Αργολίδας (Βίντεο)