Αρχική Ν. Αργολίδος Χωρίς πινακίδες έμειναν πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο του Ναυπλίου!

Χωρίς πινακίδες έμειναν πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο του Ναυπλίου!

Στράβωσαν 10 κατσαβίδια να ξεβιδώνουν πινακίδες οι τροχονόμοι στο Ναύπλιο. Στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Ναυπλίου έστειλε η Τροχαία δεκάδες οδηγούς παραβάτες γεμίζοντας πορτμπαγκάζ περιπολικών με βγαλμένες πινακίδες αυτοκινήτων.

Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει για μεγάλο διάστημα αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας, πέρα φυσικά από τα χρηματικά πρόστιμα. Και η ακινησία του «λατρευτού» ΙΧ είναι που στοιχίζει περισσότερο στον νεοέλληνα από οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο.

Αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών που είδαν τα ΙΧ τους γυμνά, χωρίς πινακίδες. Οι γνωστές έμμεσες απειλές του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και λοιπές γραφικότητες συνοδεύτηκαν από παρακάλια του τύπου, «δεν θα το ξανακάνω κυρία».

Μόνο ένα στα δέκα αυτοκίνητα στην οδό Αμαλίας στο Ναύπλιο ήταν νόμιμα παρκαρισμένο, αφού ανήκε σε κάτοικο της παλιάς πόλης.

Παρά τις πινακίδες και τις συχνές προειδοποιήσεις, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το άνοιγμα της μπάρας κατά τις πρωινές ώρες, πάρκαραν άνετα στις θέσεις που έχουν θεσπιστεί μόνο για εκείνους που διαθέτουν το καρτελάκι του μόνιμου κάτοικου της παλιάς πόλης.

Η τροχαία Ναυπλίου, έκανε φυσικά το καθήκον της και πέρα από την κλήση αφαίρεσε και τις πινακίδας των παράνομα παρκαρισμένων ΙΧ.

Πηγή: anagnostis.org