Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάγερ Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάγερ Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας

Με το Χρυσό Κλειδί της πόλης και με την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη, αποφάσισε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά πλειοψηφία, να τιμήσει τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

O Γερμανός Πρόεδρος που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από αύριο, την Παρασκευή μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο θα επισκεφθεί την Αρχαία Μεσσήνη, όπου θα ξεναγηθεί από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη και στις 12 το μεσημέρι θα βρεθεί στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου θα τιμηθεί από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την εισήγηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για την τιμητική διάκριση προς το Γερμανό Πρόεδρο υπερψήφισαν η πλειοψηφία, η μείζων μειοψηφία και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών Θόδωρος Μπρεδήμας και Γιώργος Δημητρούλιας. Καταψήφισαν ο Τάσος Νιάρχος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, ενώ ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ψήφισε παρών και ο Παναγιώτης Αλούπης λευκό. Σύμβουλοι των μειοψηφιών έθεσαν κυρίως το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και πέρα από κομματικές – πολιτικές απόψεις ακούστηκαν και τοποθετήσεις που άπτονται της αρμοδιότητας της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε πως πρόκειται για αρχηγό κράτους μιας μεγάλης χώρας με την οποία μετέχουμε μαζί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για τον κ. Σταϊνμάγερ ενημέρωσε ότι προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, πως έχει αγωνιστεί για τις ευρωπαϊκές αξίες και έχει καταδικάσει τα εγκλήματα του ναζισμού. “Η πόλη μας έχει μόνο να κερδίσει από την επίσκεψή του”, επεσήμανε ο δήμαρχος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης εκτίμησε ότι “είναι σημαντικό για την Καλαμάτα να την επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Γερμανίας”. Ομως ανέφερε πως “για τις γερμανικές επανορθώσεις ήταν ιδιαίτερα αρνητικός ως υπουργός Εξωτερικών”.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος είπε ότι “στο πρόσωπό του βραβεύουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Γερμανίας. Την Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, που επέβαλε 3 μνημόνια και τα οποία οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων”. Επίσης, εξέφρασε την αντίδρασή του με τις παρεμβάσεις της Γερμανίας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και με τις θέσεις της για το προσφυγικό.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΝόμος Κατσέλη: Τελευταίες εξελίξεις για τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια
Επόμενο άρθροΠύργος: Κινητοποίηση για την σωτηρία δελφινιού που βγήκε στα ρηχά της Σπιάτζας (Βίντεο)