Αρχική Eπικαιρότητα Πρόγνωση καιρού: Στο «μάτι» του κυκλώνα η Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων...

Πρόγνωση καιρού: Στο «μάτι» του κυκλώνα η Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

Ενώ η κακοκαιρία «Ξενοφών» συνεχίζεται με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και ξεροβόρι από το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οσον αφορά δε στη δημιουργία του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπάς», τα στοιχεία με βάση το Meteo.gr δίνουν πολύ μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού του αργά το βράδυ την Πέμπτη στο Νότιο Ιόνιο. Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου 29/09, στη συνέχεια την Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Κυριακής 30/09 τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται σημαντική μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική από το απόγευμα της Παρασκευής που θα είναι μεγαλύτερη στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Δείτε ζωντανά πώς κινείται η κακοκαιρία «Ξενοφώντας» στην Ελλάδα

https://www.windy.com/?34.958,24.565,5

Εκτακτα μέτρα

Λόγω της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας λαμβάνονται εκτάκτως μέτρα αντιμετώπισης και προστασίας των πολιτών. Σχετικές είναι οι αποφάσεις που αφορούν σχολεία και ανοιχτούς χώρους που αύριο δεν θα λειτουργήσουν.