Αρχική Eπικαιρότητα Βάσεις 2018: Στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα

Βάσεις 2018: Στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα

Η ανακοίνωση των βάσεων 2018 θα γίνει αύριο, Τρίτη 28 Αυγούστου και οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr.

Θυμίζουμε ότι οι βάσεις 2018 θα αναρτηθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι περιζήτητες Ιατρικές Σχολές πέφτουν έως 200 μόρια στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης και από 50 έως 100 στις υπόλοιπες σχολές της χώρας.

Πτώση αναμένεται και στις Πολυτεχνικές Σχολές, που μπορεί να φτάσει έως και τα 500 μόρια κάτω σε σχέση με τα βαθμολογικά «εισιτήρια» που απαίτησαν πέρυσι, ειδικά στην επαρχία.

Στην αντίθετη πλευρά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα όλης της χώρας που μοιράστηκαν φέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναμένεται να εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Πιο αναλυτικά:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο, δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές) αναμένεται γενική πτώση των βάσεων. Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου βέβαια αναμένεται μικρότερη πτώση.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων. Μάλιστα, εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες σχολές.

Τέλος, οι βάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα επίπεδα θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περσινά.

Προηγούμενο άρθροΠρωταγωνίστρια στα αυθαίρετα η Ηλεία!
Επόμενο άρθροΟ Σεπτέμβρης αποτελεί έναν από τους καλύτερους μήνες των διακοπών (Βίντεο)