Αρχική Ν. Λακωνίας “Ιατρική απόβαση” στην Αρεόπολη

“Ιατρική απόβαση” στην Αρεόπολη

Προς ολοκλήρωση οδεύει η “απόβαση” φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιατρική απόβαση – 2018”, με το οποίο φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Λαμβάνει χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από τις 10 Ιουλίου και τελειώνει την προσεχή Τρίτη 28 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα “Ιατρική απόβαση – 2018” διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των μονάδων υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μελλοντικών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των πανεπιστημιακών κλινικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό κέντρο υγείας στη Νότια Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές.

Προηγούμενο άρθροΤα σημαντικότερα γεγονότα της 24ης Αυγούστου
Επόμενο άρθροΙδού τα ποσά του ΕΝΦΙΑ: H ανάρτηση εκκαθαριστών & οι δόσεις (παραδείγματα)