Αρχική Eπικαιρότητα Δέσμευση Τσίπρα: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός – Επανέρχονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Βίντεο)

Δέσμευση Τσίπρα: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός – Επανέρχονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Βίντεο)

Το στόχο της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Σύρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Μαραγκό στο δημαρχείο του νησιού, απ’ όπου τόνισε πως η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου.

«Κυβερνητικός στόχος είναι να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας πως το τέλος των μνημονίων σημαίνει επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αύξηση κατώτατου μισθού.

«Τα μνημόνια είχαν έναν σαφή στόχο: να συρρικνωθεί η αμοιβή της εργασίας. Γι’ αυτό και τώρα, τέλος αυτής της περιόδου και τέλος των μνημονίων, σημαίνει επαναφορά των δικαιωμάτων, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, και αύξηση του κατώτατου μισθού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου. Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νήσου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά, η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε δε, στις προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα).

«Επέλεξα η πρώτη πολιτική παρέμβασή μου μετά τα μνημόνια, να γίνει από δω, έχοντας απέναντί μου εσάς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας», ανέφερε εμφατικά ο πρωθυπουργός, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

«Δεν ξεχνάμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε από πού ερχόμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ούτε ποιους εκπροσωπούμε και ούτε ποιους θέλουμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής την επόμενη μέρα… τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς», συμπλήρωσε.

«Η πιθανότητα λουκέτου στο Νεώριο της Σύρου αποφεύγεται οριστικά», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές κατά όσων θέλουν δεμένους τους εργαζόμενους και χαμηλά το εργασιακό κόστος.

Προηγούμενο άρθροΝέα χαλάρωση στα capital controls από Σεπτέμβριο
Επόμενο άρθροΔρομολογήθηκε η κατασκευή του Πράσινου Σημείου έκτασης 8,7 στρεμμάτων στο Λουτράκι