Αρχική Ν. Ηλείας Άγρια συμπλοκή Ρομά – Πακιστανών στα Καβάσιλα

Άγρια συμπλοκή Ρομά – Πακιστανών στα Καβάσιλα

Φόβος και τρόμος χθες το μεσημέρι στα Καβάσιλα από συμπλοκή Ρομά με Πακιστανούς η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αμαλιάδος.

Οι κάτοικοι των Καβασίλων ανησυχούν γιατί το τελευταίο διάστημα τέτοια φαινόμενα είναι δυστυχώς συχνά, ενώ η αστυνομική παρουσία δεν είναι ικανή να αποτρέψει τα σχεδόν καθημερινά επεισόδια που προκαλούν συγκεκριμένοι Ρομά.

Κυνηγητό στους δρόμους

Ειδικότερα χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο των Καβασίλων για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν ομάδες Ρομά και Πακιστανών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περίπου 30-40 Ρομά μπλόκαραν περίπου 6-7 Πακιστανούς που προχωρούσαν στην κεντρική οδό και άρχιζαν να τους κυνηγούν στους δρόμους των Καβασίλων με τους κατοίκους έντρομους να κλειδώνονται στα σπίτια τους, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί.

Με ξύλα στα χέρια

Οι Ρομά με ξύλα στα χέρια τραυμάτισαν τέσσερις Πακιστανούς και εξαφανίστηκαν ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε η αστυνομία. Οι τέσσερις Πακιστανοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδος με σπασμένα χέρια θλαστικά τραύματα. Το ΑΤ Γαστούνης διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της συμπλοκής.

«Τέτοια επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά και τα προκαλεί ομάδα Ρομά που μένει σε πρόχειρους καταυλισμούς στην περιοχή» δηλώνει κάτοικος της περιοχής που για ευνόητους λόγους διατηρεί την ανωνυμία του. «Οι Πακιστανοί δεν δημιουργούν επεισόδια» συμπλήρωσε ο ίδιος κάτοικος.

* Φώτο αρχείου

Πηγή: patrisnews.com