Αρχική Ν. Ηλείας Η Ηλεία από ψηλά! – Φαντασμαγορικές πτήσεις με αερόστατο στην Κουρούτα

Η Ηλεία από ψηλά! – Φαντασμαγορικές πτήσεις με αερόστατο στην Κουρούτα

«Ελάτε να πετάξουμε ψηλά» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της δράσης που συμπεριλαμβάνεται στο 1ο Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου, καθώς δίνει την μοναδική ευκαιρία στους πολίτες να… πετάξουν με αερόστατο!

Η δράση είναι γεγονός και από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις παρατήρησης με αερόστατο πάνω από τον Χελωνίτη Κόλπο, χαρίζοντας απίστευτες στιγμές σε όσους συμμετέχουν, καθώς έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την Ηλεία από ψηλά!

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Κουρούτα, το αερόστατο είναι εκεί και ίπταται στον Ηλειακό ουρανό για να ταξιδέψει 400 φίλους του αερόστατου.

Οι διαδρομές των εναέριων πτήσεων καθορίζονται από την κατεύθυνση των ανέμων. Κύριες διαδρομές από την Κουρούτα προς το Λιμάνι Κυλλήνης ή από το Λιμάνι Κυλλήνης προς Κουρούτα, κατά μήκος της ακτογραμμής του Χελωνίτη κόλπου. Εναλλακτική διαδρομή: Λίμνη Καραμανλή – Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ήλιδας – Αμαλιάδα.

Όπως είχαν πει από την αρχή οι διοργανωτές πρόκειται για υπερθέαμα και από προχθές το βράδυ που έκανε την εμφάνισή του το αερόστατο στην Κουρούτα, έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον.

Η πρώτη νυχτερινή δέσμια πτήση ήταν στο WHITE ISLAND SUMMER CLUB στην Κουρούτα, το βράδυ της Παρασκευής με την χορηγία του WHITE ISLAND SUMMER CLUB και η δεύτερη εναέρια πτήση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από την πλατεία της Κουρούτας και ακολούθησε η απογευματινή από τον ίδιο χώρο, με την χορηγία της AXIVEN ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ Α.Ε.

Εναέριες πτήσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί και το απόγευμα από την πλατεία της Κουρούτας, καθώς επίσης και το πρωί της Δευτέρας.

Το κόστος κάθε εναέριας πτήσης καθορίζεται στα 1200€, το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από χορηγούς του ηλειακού επιχειρείν και οι άδειες επιβίβασης δίνονται με πρόσκληση των χορηγών. Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να απολαύσει τις εναέριες πτήσεις με κόστος 100€ ανά επιβάτη στις πτήσεις των 12 ατόμων.