Αρχική Ν. Κορινθίας Των υποψηφίων …… το ανάγνωσμα στον Δήμο Κορινθίων

Των υποψηφίων …… το ανάγνωσμα στον Δήμο Κορινθίων

Ενας αναβρασμός επικρατεί στα προεκλογικά δημοτικά δεδομένα της Κορίνθου με πρωταγωνιστές τους μέχρι τώρα υποψηφίους Δημάρχους και συμβούλους στον Δήμο Κορινθίων.

Πάμε όμως να δούμε ένα ένα τα μέτωπα και να αναλύσουμε την μέχρι τώρα στρατηγική τους.

Αλέξανδρος Πνευματικός : Εν ενεργεία δήμαρχος σε έναν πλούσιο Δήμο με μεγάλο αποθεματικό ταμείο αλλά και σωρούς έργων που λίγοι δήμοι στην χώρα τα έχουν καταφέρει και μάλιστα στα κρίσιμα χρόνια της Ελλάδας. Οι εξελίξεις που του προέκυψαν πριν λίγους μήνες με τις αποχωρήσεις από την Πορεία Ευθύνης κάποιων στελεχών φάνηκε πως τον δυνάμωσαν και προχωρεί στην στελέχωση του ψηφοδελτίου του με νέους ανθρώπους, πετυχημένους επιχειρηματίες που δείχνουν να έχουν όρεξη και μεράκι να ασχοληθούν με τα κοινά. Η πρόσφατη δημοσκόπηση τον φέρνει και πάλι πρώτο στην προτίμηση των Κορινθίων. Δείτε εδώ
Βασίλης Νανόπουλος : Στις προηγούμενες εκλογές έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό και κατεβαίνει και πάλι με παλιούς αλλά και καινούργιους ανθρώπους να τον πλαισιώνουν. Φαίνεται να μην κινείται ανοιχτά για την ώρα ωστόσο όσοι τον ξέρουν καλά μιλούν για πολλές επαφές στα χωριά κυρίως. Η πρόσφατη μέτρηση της kaparesearch για λογαριασμό του Peloponnisosnews τον έφερε στην δεύτερη θέση στην προτίμηση των Κορινθίων.

Χρήστος Χασικίδης : Μετά την ταραχή που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του στην αποχώρησή του από την Πορεία Ευθύνης φαίνεται να κάθεται η σκόνη για τα καλά. Ψεύτικα προφίλ στο facebook προέκυψαν εκείνες τις ημέρες συμπαράταξης και συμπόρευσης προς τον Χρήστο Χασικίδη που έπεσαν γρήγορα. Μαζί του ο Γιώργος Οικονόμου τουλάχιστον τότε γιατί τώρα ούτε αυτός ακούγεται. Πολλοί θεωρούν πως ο γιατρός “κάηκε” από την γρήγορη εξέλιξη που δημιουργήθηκε τότε και άλλοι ποντάρουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Τενέα στην οποία διετέλεσε και Δήμαρχος.

Νίκος Σταυρέλης : Αλλος ένας από τους αποχωρήσαντες από την Πορεία Ευθύνης που τράβηξε τον δικό του δρόμο προς τον Δήμο Κορινθίων. Πρόκειται για έναν αθόρυβο μέχρι τότε θεσμικό, με έργο δίπλα στον Δήμαρχο Κορινθίων που όμως η “πιάτσα” δυσανασχετεί με αυτούς που τον πλαισιώνουν. Κάθε 15 περίπου ημέρες παρουσιάζει 2 με 3 υποψηφίους συμβούλους ή υποστηρικτές του. Δεν θεωρείται “χαρτί” που θα παίξει ρόλο τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Βασίλης Πανταζής : Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου στις τελευταίες εκλογές που αποφασίζει να κατέβει ανεξάρτητος στις εκλογές του Μαίου. Δεν έχουν ακουστεί καθόλου ονόματα να τον πλαισιώνουν ωστόσο ο ίδιος κάνει για την ώρα πολιτική μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρόσφατη δημοσκόπηση τον φέρνει στο 3%, ποσοστό που δεν μπορεί να τον βάλει σε κανένα παιχνίδι ούτε στον πρώτο αλλά ούτε και στον δεύτερο γύρο.

Ο Τίμος Πιέτρης που θυμίζουμε ότι πήρε την έδρα του αείμνηστου θείου του Κώστα Πιέτρη δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τουλάχιστον κάθοδο στις εκλογές ενώ ανοιχτή παραμένει η υποψηφιότητα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγεται στα πηγαδάκια το όνομα γυναίκας, με καλό παρελθόν στα πολιτικά πράγματα του τόπου και αγαπητή από τους Κορίνθιους.

Συμπληρωματικά να πούμε πως κάποιοι έχουν ήδη επιστρατεύσει συμβούλους επικοινωνίας και προβολής των συνδυασμών τους, κάτι για το οποίο έχουμε αναφερθεί πρόσφατα. Δείτε εδώ

 

 

 

Σ.Μ.