Αρχική Περ. Πελοποννήσου Περί Συμβούλων υποψηφίων ο λόγος – Ενα μοντέρνο επάγγελμα που πέρασε και...

Περί Συμβούλων υποψηφίων ο λόγος – Ενα μοντέρνο επάγγελμα που πέρασε και στην επαρχία

Ανέκαθεν θεωρούσα πως ο οποιοδήποτε υποψήφιος βουλευτής, Δήμαρχος, Πρόεδρος και ο οποιοσδήποτε άλλος διεκδικούσε μία θέση αιρετή θα έπρεπε να είναι ο ευατός του. Αυτό που πιστεύει, αυτό να λέει και να κρίνουν οι ψηφοφόροι. Κάτι βέβαια που μόνο σε ροζ συννεφάκι θα μπορούσε να συμβαίνει.

Η μόδα του επικοινωνιολόγου πέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της Αττικής και ήρθε και στην επαρχία με την μορφή του Συμβούλου υποψηφίου. Είναι ο άνθρωπος που θα έχει τη τελευταία κουβέντα στο ντύσιμο, στο στήσιμο, στην οικογένεια, στην ομιλία, στο φυλλάδιο, στο φαγητό ακόμη και στους φίλους.

Είναι ο άνθρωπος που είναι πάντα δίπλα στον υποψήφιο για να προλάβει το κακό που μπορεί να γίνει σε μία απρόσμενη συνέντευξη αλλά ακόμη και σε μία παρέα. Συνήθως έχει το επάγγελμα του δημοσιογράφου για να μπορεί να γράφει ωραίους και πιασάρικους λόγους. Είναι ο άνθρωπος που θα συνοδεύει τον υποψήφιο στην αγορά, στον καφέ, στην διασκέδαση, που θα κρίνει λόγω πείρας με ποιον θα μιλήσει, σε ποιο ΜΜΕ επιτρέπεται να δώσουν συνέντευξη και σε ποιο όχι.

Πληρώνεται αδρά συνήθως για να ελέγχει την ζωή και τον βίο του υποψηφίου με δεινά συνήθως αποτελέσματα μιας και η επαρχία δεν είναι Αθήνα. Εδώ οι υποψήφιοι είναι ανάμεσά μας, ξέρουμε την ζωή, τον βίο και το παρελθόν του καθενός, δεν περιμένουμε από τον Σύμβουλο να μας τον μάθει. Επιπλέον αν δεν δούμε φαντασμαγορικό διαφημιστικό σποτ που στοίχισε μερικές χιλιάδες ευρώ δεν χάνουμε και τίποτα. Τα αεροπλανικά πλάνα, οι γωνίες, οι κουβέντες που έχουν αποτυπωθεί σαν το νηπιάκι που λέει το το ποίημα του δεν αγγίζουν τους επαρχιώτες….. Ισα ίσα που τους εξοργίζουν όταν καταλαβαίνουν πως πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται ο Αλέξης αλλά καλοστημένα σενάρια παραπλάνησης του κόσμου.

Και για να ολοκληρώσω το προφίλ του Συμβούλου Υποψηφίου ή Συμβούλου γενικών καθηκόντων αν ο υποψήφιος καταφέρει να εκλεγεί, η ηλικία του είναι συνήθως μετά τα πρώτα …. ήντα για να προσδίδει κύρος και σεβασμό. Είναι συνήθως άνθρωποι τελειωμένοι επαγγελματικά που καταφέρνουν και τρυπώνουν με ψέμματα και παραπλάνηση στα πόδια των υποψηφίων ή εκλεγμένων και να ζουν εις βάρος τους !!!

 

Σ.Μ