Αρχική Ν. Κορινθίας Διάκριση της θεατρικής ομάδας Περιγιαλίου στους 32ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Διάκριση της θεατρικής ομάδας Περιγιαλίου στους 32ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Η “ΜΑΝΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΜΑ” από την κεντρική σκηνή του συλλόγου μας,
στους 32ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στον Δήμο Ζωγράφου.

Η παράσταση μας πληρώντας τα κριτήρια της προκριματικής επιτροπής του φεστιβάλ, επιλέγει μεταξύ των 9 θεατρικών ομάδων απ όλη την Ελλάδα στο διαγωνιστικό μέρος του ,εκπροσωπώντας τον Σύλλογο μας και τον δήμο Κορινθίων. Ευχαριστούμε την επιτροπή και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ζωγράφου, 05/ 07/2018
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ αρ.πρωτ.οικ.: 1695
Δ/νση: Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου 157 71
Πληροφορίες: Αντωνοπούλου Κορίνα
τηλ.: 210-7481396
email: zografou.np@gmail.com

Προς
τις Θεατρικές Ομάδες που επιλέχθηκαν (κατά αρ.πρωτ.κατάθεσης)

1) Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου ΄΄ ΑΠΟΛΛΩΝ ΄΄.
2) Θεατρική Ομάδα ΄΄…Παρά ένα ΄΄.
3) Θεατρική Ομάδα ΄΄ ΚΩΜΩΔΟΙ ΄΄.
4) Θεατρική Ομάδα ΄΄ Κλεψύδρα ΄΄.
5) Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΄΄ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΄΄.
6) Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Δημοτική θεατρική ομάδα Λαυρίου ΄΄ Εξόρυξη ΄΄ -Κεντρική Σκηνή .
7) Θεατρική Ομάδα Λυκόβρυσης – Πεύκης .
8) Θεατρική Ομάδα Ψυχικού .
9) Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΄΄ Ακράτας .

 

Αγαπητοί φίλοι,

Σας συγχαίρουμε για τη διάκρισή σας στο φεστιβάλ μας!

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στους 32ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, έναν επιτυχημένο θεσμό στο Δήμο Ζωγράφου, ο οποίος έχει καθιερωθεί και βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση τόσο για την άρτια και διαφανή διοργάνωσή του όσο και για το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων που παρουσιάζει.

Σας κοινοποιούμε το σκεπτικό της προκριματικής επιτροπής σχετικά με τον τρόπο επιλογής των έργων.

Η προκριματική επιτροπή των 32ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, αποτελούμενη από τους Θανάση Κουρλαμπά, πρόεδρο, Θεόδωρο Εσπίριτου και Δημήτρη Ντάσκα, μέλη, συνεδρίασαν σήμερα, Τρίτη 26 Ιουνίου, με σκοπό την επιλογή των παραστάσεων που θα συμμετέχουν στους Αγώνες τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το έργο της επιτροπής υπήρξε εξαιρετικά δύσκολο, καθότι οι παραστάσεις που τέθηκαν υπό την κρίση της ήταν πολλές ενώ οι μέρες διάρκειας την Αγώνων είναι συγκεκριμένες.

Τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι παραστάσεις ήταν η ποιότητα της υποκριτικής των ηθοποιών (ο ρυθμός, η εκφραστικότητα, το βάθος των ερμηνειών τους), η λειτουργικότητα και το ύφος της σκηνοθεσίας, καθώς και η αρτιότητα της εικαστικής πρότασης που έφερε η κάθε παράσταση.

Συνεκτιμήθηκε επίσης η ύπαρξη πρωτότυπων εργασιών σε διάφορους τομείς της θεατρικής πράξης (όπως συγγραφή και μουσική σύνθεση).

Η επιτροπή κατήρτισε έτσι ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων, που το χαρακτηρίζει η ποικιλομορφία παραστάσεων, με έργα σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά.

Ευχαριστούμε όλους τους θιάσους που έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στους 32ους Θεατρικούς Αγώνες. Συγχαίρουμε εκείνους που επελέγησαν τελικά και ευχόμαστε σε όλους να συνεχίσουν να ασχολούνται με την τέχνη του θεάτρου πάντα με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι που διαπιστώσαμε, ως κριτική επιτροπή, βλέποντας τις δουλειές τους.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Θανάσης Κουρλαμπάς – πρόεδρος
Θεόδωρος Εσπίριτου, Δημήτρης Ντάσκας – μέλη