Αρχική Ν. Κορινθίας Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που πέταξε έξω την κάμερα του Super...

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που πέταξε έξω την κάμερα του Super και με κλωτσιές τον πρόεδρό του ο Π.Πιτσάκης

Άλλαξαν ακόμη και τον τίτλο από ‘Έκθεση Πελοπόννησος EXPO’ και τον έκαναν ‘Διοργάνωση εκθεσιακής δραστηριότητας Πελοπόννησος 2018’. Εδώ ταιριάζει η σοφή παροιμία: πρώτα αγόρασαν το σαμάρι και μετά τον γάιδαρο.

Αντί λοιπόν, να διαβάσουν τουλάχιστον μία φορά και να διερευνήσουν τον νόμο 4512 του 2018 άρθρο 115, παράγραφος 9, στον οποίο όπως φαίνεται και στο δημοσιευόμενο ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2018, δεν μπορεί να γίνει η έκθεση στον χώρο του λιμανιού της Κορίνθου, καθώς επιτρέπεται μόνο η διοργάνωση εκθεσιακών δραστηριοτήτων με τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στο ΦΕΚ της παραγράφου 9 α’ και β’, 10 α’ και β’ και στην παράγραφο 11 του άρθρου 115 του νόμου 4512 του 2018.

Με δυο λόγια λοιπόν, σαφέστατα καταλαβαίνεις ότι απαγορεύεται να στηθεί τέντα στο λιμάνι της Κορίνθου, με τα σχέδια μάλιστα που ζήτησε στις προσφορές του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Πιτσάκης. Σαφέστατα δε, ακόμη χειρότερα, δεν μπορεί κανένας να μεταλλάσσει το brand name ‘Έκθεση Πελοπόννησος EXPO’,όνομα στο οποίο τα 2 τουλάχιστον προηγούμενα χρόνια έχει στηθεί αυτή η Πελοποννησιακή προσπάθεια των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου.

Όπως σαφέστατα καταλαβαίνει ο καθένας, λειτούργησε με τόση μεγάλη προχειρότητα και ανευθυνότητα το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τους Πιτσάκη, Σπηλιωτακάρα, Κουκουλάκη, Ραψωματιώτη, Τάρη και των υπολοίπων, έως και τον αριθμό 12 με συντονιστή την Μαρίνα Ταουξίδη, μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε άκουσον άκουσον, αφού προανήγγειλαν με τυμπανοκρουσίες ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Πιτσάκης, πήρε για φέτος την διοργάνωση της έκθεσης Πελοπόννησος EXPO των Επιμελητηρίων και θα πετύχει το ακατόρθωτο, να φτιάξει δηλαδή, μία έκθεση σε τέντες στο λιμάνι της Κορίνθου, 9.000 τετραγωνικών μέτρων, στεγασμένων, και μάλιστα όλα νόμιμα και σε τιμή (όπως λέμε με το κλειδί στο χέρι) το τετραγωνικό θα στοίχιζε 29 μόλις ευρώ, για τον κάθε εκθέτη επιχειρηματία.

Όλα αυτά τα έλεγε, τέλη Μαρτίου, όταν συνεδρίασαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ακούστε τι πέτυχαν τελικά..

Αφού δεν είχαν τίποτα στα χέρια τους από αδειοδοτήσεις στο λιμάνι της Κορίνθου, σύννομες με τον νέο προαναφερθέντα νόμο 4512 του 2018 άρθρο 115, παράγραφος 9, 10 και 11, ενεπλάκησαν με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης, και τότε δυστυχώς γι αυτούς, διάβασαν, όπως φαίνεται, τον προαναφερθέντα νόμο και ό, τι προβλέπεται από αυτόν.

Αφού λοιπόν ο νόμος απαγορεύει την χρήση αφενός της λέξης Έκθεση και κάθε ξενική λέξη όπως και αυτή της EXPO και φυσικά την δημιουργία κατασκευών. Τι έκαναν οι απίστευτοι;

Χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, εφάρμοσαν το παλιό ρητό, το θυμάστε αυτό με τον γόρδιο δεσμό και τον Μέγα Αλέξανδρο, ό, τι δεν λύνεται, κόβεται. Έτσι λοιπόν, αυθαίρετα και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, την λέξη έκθεση την ονόμασαν διοργάνωση εκθεσιακών δραστηριοτήτων, ενώ την λέξη EXPO την εξαφάνισαν. Ονόμασαν έτσι, κατά τον πρόεδρο Π.Πιτσάκη, τον Αντιπρόεδρο Σπηλιωτακάρα και τους Ραψωματιώτη, Τάρη και  λοιπούς, μετάλλαξαν και μετονόμασαν το brand name από ‘Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018’, σε ‘Διοργάνωση εκθεσιακών δραστηριοτήτων Πελοπόννησος 2018’.

Αυτά λοιπόν δεν ήθελε να ακουστούν στην Πελοπόννησο και στους Προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, ο κ.Πιτσάκης, ο Κοροβίλος και οι συν αυτόν και απαγόρευσε την οποιαδήποτε βιντεοσκόπηση πετώντας κυριολεκτικά έξω από την συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου της Δευτέρας (25-6) την κάμερα του  Super και φιλοδώρησε  με μερικές κλωτσιές και βρισίματα τον διευθύνοντα σύμβουλο του Super και έφυγε αφήνοντας στην μέση την συνεδρίαση του Δ.Σ. (αυτά δεν έχουν ξαναγίνει).

Κλείνοντας, μιας και υπερηφανεύεσαι πρόεδρε Π.Πιτσάκη στο χθεσινό σου δελτίο τύπου, στο θέμα της παιδείας που έχεις, αλλά και της ευγένειάς σου (οικογενειακή κληρονομιά), αλήθεια πόσο ευγενές είναι, πρόεδρε Π.Πιτσάκη, το να αλλάζεις ένα όνομα που έχει χτιστεί 3 χρόνια από 7 προέδρους που υπηρέτησαν επί πολλά χρόνια τον θεσμικό ρόλο των Προέδρων των Επιμελητηρίων, να τους υπόσχεσαι ότι από τον Μάιο θα είσαι έτοιμος για την έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018 και τον Ιούλιο του 2018 να τους σερβίρεις αλλαγμένη ονομασία με τίτλο εκθεσιακές δραστηριότητες Πελοπόννησος 2018, χωρίς ούτε καν να τους ρωτήσεις έστω και τηλεφωνικά αν συμφωνούν;

Αναμένουμε τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, διότι για άλλη μια φορά γράφω, όπως και πριν μερικές μέρες, ότι Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018 δεν θα γίνει στο λιμάνι της Κορίνθου.