Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Άκαρπη η δημοπρασία για το “Αχίλλειον”

Καλαμάτα: Άκαρπη η δημοπρασία για το “Αχίλλειον”

Κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε στη χθεσινή δημοπρασία του Δήμου Καλαμάτας για το “Αχίλλειον”. Δεν κατατέθηκε προσφορά για την εκμίσθωση με σκοπό την πλήρη επισκευή – ανακαίνιση και αξιοποίηση του διατηρητέου – παλιού ξενοδοχείου στην Αριστομένους.

Η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στα 24.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 2.000 ευρώ το μήνα και σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 8% της αντικειμενικής αξίας του κτίσματος.

Η διάρκεια της μίσθωσης καθορίζεται από τη χρήση του κτηρίου: Για όλες τις συμβατές με το ΓΠΣ χρήσεις στα 25 χρόνια και κατ’ εξαίρεση για τουριστική χρήση στα 50 χρόνια. Σε περίπτωση μικτής χρήσης θα ισχύει η διάρκεια των 25 και 50 χρόνων, για τμήματα του κτηρίου. Το ανασταλτικό – αποτρεπτικό στοιχείο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, φέρεται να είναι το μεγάλο κόστος της πλήρους επισκευής του διατηρητέου κτηρίου.

Να διευκρινίσουμε ότι το κόστος αυτό θα υπολογιστεί και θα συμψηφιστεί με τα μισθώματα που θα πρέπει να καταβάλει ο μισθωτής στο δήμο.

Όπως προβλέπεται, η δημοπρασία αναμένεται να επαναληφθεί με τους ίδιους όρους, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Και αν πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η αλλαγή των όρων, για να γίνει πιο ελκυστική η εκμίσθωσή του.