Αρχική Ν. Λακωνίας Από τον Καναδά στον Δήμο Μονεμβασίας – Εκπαιδευτική εκδρομή για 30 μαθητές!

Από τον Καναδά στον Δήμο Μονεμβασίας – Εκπαιδευτική εκδρομή για 30 μαθητές!

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων είχε και φέτος τη χαρά να φιλοξενήσει μαθητές του σχολείου «Σωκράτης – Δημοσθένης» από το Μόντρεαλ του Καναδά, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ομογένεια.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές την πατρώα γη, την ιστορία της, τις συνήθειες των κατοίκων της, τα τοπικά προϊόντα και να ενισχύσουν τα στοιχεία εκείνα της ταυτότητάς τους ως συνέχεια του πολιτισμού της χώρας μας.

Κατά την παραμονή τους στο ΚΠΕ Μολάων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ, υλοποίησαν δράσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας  από τα σπήλαια της Καστανιάς έως την Πλύτρα, τους Μολάους και τη Μονεμβασιά.

«Η παραμονή των 30 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας και για το ΚΠΕ Μολάων και με την υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά θα επισκεφθούν και πάλι τον τόπο μας με άλλους μαθητές», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων.

 

Προηγούμενο άρθροΕξάρθρωση συμμορίας που ανατίναζε και έκλεβε ΑΤΜ
Επόμενο άρθροΠνίγηκε ηλικιωμένος άντρας στη θάλασσα στα Ίσθμια Κορινθίας