Αρχική Eπικαιρότητα Εισβολή Ρουβίκωνα στο ΣτΕ: Οι εικόνες των καμερών ασφαλείας και τα χαμηλά...

Εισβολή Ρουβίκωνα στο ΣτΕ: Οι εικόνες των καμερών ασφαλείας και τα χαμηλά αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ

Τις κάμερες ασφαλείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα διπλανά κτίρια και καταστήματα, εξετάζουν οι Αρχές για να διαπιστώσουν πώς ακριβώς έγινε η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα.

Και ενώ οι περιμετρικές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν πώς περίπου 70 ακόμα έφτασαν έξω από το κτίριο, αλλά κυρίως πώς εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και η Κρατική Ασφάλεια ελπίζουν – μέσω των καταγεγραμμένων εικόνων στα βίντεο – να εντοπίσουν διαδρομές, ακόμα και πρόσωπα.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν χθες, ίσως, το πιο εντυπωσιακό τους χτύπημα στέλνοντας στην ουσία ένα μήνυμα κυριαρχίας σε ότι αφορά την επιλογή του χώρου των επιθέσεων και, φυσικά, το ότι μπορούν να αποχωρούν χωρίς να «ανοίξει μύτη» και από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές. Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται στην Πανεπιστημίου, σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια, και στη γύρω περιοχή του κέντρου της Αθήνας υπάρχουν περιπολίες αλλά και μηχανές της αστυνομίας με συμβατικούς αριθμούς, που λογικά θα έπρεπε να είναι «τα αυτιά και τα μάτια» των Αρχών.

Τα 70 άτομα διέσχισαν δρόμους μέχρι να φτάσουν στο ΣτΕ με σφυριά και μπογιές κάτω από τα ρούχα τους και μετά την επίθεση κατάφεραν να εξαφανιστούν τρέχοντας μαζί με τα σφυριά, που λίγο πριν είχαν χρησιμοποιήσει για να καταστρέψουν τα τζάμια του κτιρίου.

Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά, όπως το αν υπάρχει καταγραφή αναφοράς αστυνομικού στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για κίνηση υπόπτων ατόμων στους δρόμους στη γύρω περιοχή. Επίσης, θα πρέπει να δοθεί απάντηση στο πού βρισκόταν η δύναμη της κρατικής υπηρεσίας την ώρα εκείνη και ποια ήταν η ανταπόκριση της. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες αστυνομικές ομάδες που περιπολούσαν το κέντρο της Αθήνας. Ενώ, θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει ότι η πρώτη προσαγωγή που μπόρεσε να γίνει ήταν περίπου 15 λεπτά μετά την καταδρομική επίθεση.

Και όλα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο των εντολών που έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για αυξημένη ετοιμότητα, αυξημένα αντανακλαστικά και άμεση αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να γίνονται προσαγωγές των ατόμων που κάνουν τις επιθέσεις.

Πάντως, ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χτύπημα δεν το έκαναν αποκλειστικά μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, αλλά ζητήθηκε η βοήθεια και η ενίσχυση και από άλλες αναρχικές ομάδες, κάτι που ίσως σημαίνει ότι ο Ρουβικώνας βρίσκεται σε «επιχειρησιακή κόπωση» και ίσως ότι δεν εμπιστεύεται για τέτοια χτυπήματα τα νεοφερμένα μέλη της ομάδας.

Και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, από την προσωπική του σελίδα στο facebook, εκτοξεύει νέες απειλές και προειδοποιεί για ακόμη περισσότερα και εντυπωσιακά χτυπήματα αναφέροντας χαρακτηριστικά της φράση: «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη…».