Αρχική Ν. Κορινθίας Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κορινθίας – Πανελλαδική απεργία σχολικών καθαριστριών 22-23 Μαΐου

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κορινθίας – Πανελλαδική απεργία σχολικών καθαριστριών 22-23 Μαΐου

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας και η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών δήμου Λουτρακίου Περαχώρας  Αγ. Θεοδώρων καλεί όλες τις σχολικές καθαρίστριες του νομού να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική 48ωρη απεργία στις 22-23 Μάη.

Μια απεργία που πρέπει να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στη καθαριότητα των σχολείων.

Οι σχολικές καθαρίστριες και στο δήμο μας έχουμε μάθει με πολύ σκληρό τρόπο τι είναι από τη μια να παλεύεις με αυταπάρνηση για την υγιεινή των μαθητών κι από την άλλη να μένεις απλήρωτος για τρεις και παραπάνω μήνες, να εργάζεσαι και να μη δικαιούσαι τα αυτονόητα, να σε αποκαλούν εργολάβο και να ζεις με 300 ευρώ.

Σε ένα μήνα λήγουν οι συμβάσεις έργου και οι σχολικές καθαρίστριες για μια ακόμη φορά μένουν στην ανασφάλεια και στην αγωνία.Το πιο προοδευτικό που έχουμε ακούσει από κυβερνήσεις είναι η εξέταση της δυνατότητας να υπογράφουν συμβάσεις δίχρονης διάρκειας χωρίς καμία δέσμευση για την έγκαιρη καταβολή των μισθών μας, για το ύψος τους, για τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων.

Κατά καιρούς τέτοιες προτάσεις έχουν γίνει και από τη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ. Αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία κηρύσσει απεργίες της βιτρίνας,κάνει περιοδείες ανά την Ελλάδα εκμεταλλευόμενη τον πόνο και την αγωνία των εργαζομένων με στόχο να παραπλανήσουν περισσότερους εργαζόμενους, ώστε να μεγαλώσει η φωνή της εργοδοσίας.

Η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση της κυβέρνησης, της εργοδοσίας των εργολάβων, η υπονόμευση του πάγιου αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά στη κατεύθυνση ανακύκλωσης της ανεργίας.

Είναι ανάγκη σήμερα να συζητήσουμε για συλλογική σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στο νομό σε οργάνωση στο σωματείο μας με μέτωπο αγώνα απέναντι σε κυβέρνηση και κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυξήσεις στους μισθούς μας. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα ανθυγιεινά.

Σε αυτή την κατεύθυνση θ’αγωνιστούμε το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ