Αρχική Ν. Αργολίδος Αργος : Ιερά πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου

Αργος : Ιερά πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛ/ΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ
«Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΎΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

Από το Γηροκομείο Άργους γίνεται γνωστό ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, πανηγυρίζει το Εκκλησάκι του Αγίου στο Γηροκομείο Άργους. (Η Εορτή μεταφέρθηκε στις 29 Μαΐου λόγω της Εορτής της Πεντηκοστής).

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 28 Μαΐου και ώρα 7.30 μμ θα ψαλεί η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού. Στη συνέχεια θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Την ημέρα της εορτής Τρίτη 29 Μαΐου στις 7.00 πμ θα ψαλεί η ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νεκταρίου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα δώσει στους τροφίμους χαρά αλλά και τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία μας είναι δίπλα στους απόμαχους της ζωής.

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, γεννήθηκε περίπου το 1690 στην περιοχή της Μικράς Ρωσίας, σημερινής Ουκρανίας από χριστιανούς γονείς. Κατετάγη στο στρατό του Μεγάλου Πέτρου και πήρε μέρος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο (1710–1711), όπου αιχμαλωτίστηκε. Ως αιχμάλωτος πολέμου αρχικά και έπειτα δούλος ενός τούρκου Αγά, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του. Αναπαύτηκε σε ηλικία 40 ετών στις 27 Μαΐου του 1730. Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκόπι Εύβοιας και ο ίδιος θεωρείται θαυματουργός, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών.