Αρχική Ν. Λακωνίας Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο» στο Γύθειο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο» στο Γύθειο!

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Μαΐου, οι τριήμερες εργασίες του «3ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου», που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης, στο Γύθειο.

Το τριήμερο συνέδριο με θέμα: «Αυτόνομο σχολείο: μύθοι και πραγματικότητα» φιλοξένησε περισσότερους από είκοσι καθηγητές από δέκα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ οι εισηγήσεις συνολικά ξεπέρασαν τις πενήντα.

Η θεματολογία ήταν πλήρης και άγγιξε όλα τα σύγχρονα προβλήματα της Προσχολικής -Σχολικής και Ειδικής Αγωγής.

Το απόγευμα της Παρασκευής (4/5) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ μετέβη στο Κέντρο Πολιτισμού όπου και ξεναγήθηκε στο νέο σύγχρονο μουσείο πόλη και στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρία του «3ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις δυο μουσικών με καταγωγή από το Γύθειο, του Βαρύτονου κ. Λούη Μανίκα και της Υψίφωνου κας Τζούλιας (Θεοδούλης) Σουγλάκου.

Υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν μεταξύ άλλων και το Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Μάνης στο «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών»:
Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνομαι προς τούς αγαπητούς εκπαιδευτικούς συνέδρους και εκφράζω τον έπαινό μου προς όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την σύγκλιση του 3ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου.

Η εκπαίδευση και η παιδεία αποτελούν τούς γερούς στυλοβάτες για την όλη ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο σοφός αυτός Πατέρας της Εκκλησίας έλεγε: «Παιδείαν των παρ΄ ημίν αγαθών είναι το πρώτον». Και πράγματι, η ενασχόληση, η μελέτη, η πρακτική εφαρμογή των αρχών της παιδαγωγικής επιστήμης είναι από τα βασικά θέματα που δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, σ΄ ένα κόσμο πού διαρκώς μεταβάλλεται, που δέχεται ποικίλες προκλήσεις, ο εκπαιδευτικός οφείλει να επαγρυπνεί, να μελετά, να προβληματίζεται και να αγωνίζεται για το καλύτερο, για το συμφερότερο προς μία δημιουργία αξίων προσωπικοτήτων των μαθητών, που ο Θεός του έχει εμπιστευθεί, και η ελληνική πολιτεία τον έταξε στη σχολική κοινότητα.

Το θέμα του Συνεδρίου «Αυτόνομο σχολείο: μύθοι και πραγματικότητα» είναι πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Όλοι μας θα περιμένουμε τα χρήσιμα πορίσματά του.

Μέσα από την πατρική καρδιά μου εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο και ο Πανάγαθος Θεός να σος ευλογεί, αγιάζει και χαριτώνει.