Αρχική Eπικαιρότητα Κηδεύτηκε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος (Εικόνες)

Κηδεύτηκε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος (Εικόνες)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας τελέστηκε η κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη όταν το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο ήταν κυβερνήτης κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η σορός του άτυχου πιλότου, συνοδεία της συζύγου του, μεταφέρθηκε αρχικά στην 114 ΠΜ της Λάρισας όπου τελέστηκε τρισάγιο. Το φέρετρο έφτασε με C -130 και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε.

Λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι έφτασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η σορός του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές.

 

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του, η μητέρα του, ο πατέρας του. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Μορφοβούνι.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκαν οι κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Μην μπορώντας να αντέξει τον ανείπωτο πόνο από τον αιφνίδιο χαμό του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, η σύζυγος του έχασε τις αισθήσεις της λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία.

Οι παρευρισκόμενοι τη συνέφεραν, και η ίδια θα παρέμεινε σε ασθενοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

 

Πηγή: Ζούγκλα