Αρχική Χωρίς κατηγορία Πιάστηκε με τας οπώρας !

Πιάστηκε με τας οπώρας !

– Η Νέα επίθεση στο ΣΗΜΕΡΑ και η απάντηση του Εκδότη της Εφημερίδας: Για να μας λέτε ψεύτες θα πρέπει να μας φέρετε την άδεια που είχατε πάρει από το λιμενικό ταμείο ως και σήμερα. Αλλιώς σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε άρον – άρον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος ( από τη βιασύνη ξέχασε να στείλει πρόσκληση στο ΣΗΜΕΡΑ αν και όπως φάνηκε είχε σκοπό να αναφερθεί σε αυτό) , το πρωί της Τετάρτης , μετά και το έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πως δεν έχει δοθεί καμία άδεια χρήσης χώρου που είναι στην δικαιοδοσία του για την διενέργεια της Έκθεσης ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016 , ζήτημα που προέκυψε από την ενέργεια του Επιμελητηρίου να ζητήσει προσφορές από εταιρίες διοργάνωσης , επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχέδιο του εν λόγω χώρου!.
Παρατίθεται η εισήγηση του κ.Νανόπουλου απομαγνητοφωνημένη
«Το θέμα της σημερινής ενημέρωσης αφορά την Έκθεση την οποίαν έχει δρομολογήσει να διοργανώσει το επιμελητήριο Κορινθίας για την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου αυτής της χρονιάς. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ήμασταν προετοιμασμένοι να κάνουμε τις ανακοινώσεις και τις λεπτομέρειες για την έκθεση μέχρι που είδα χθες με μεγάλη μου έκπληξη ένα δελτίο τύπου από το κ. Παππά τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Και επειδή υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία χρειάζονται διευκρίνιση και αποσαφήνιση, όπως και κάποια δημοσιεύματα από ΜΜΕ τα οποία δεν αποδίδουν προφανώς την πραγματικότητα, γι αυτό και σας κάλεσα σήμερα εδώ.
Το επιμελητήριο διατύπωσε το αίτημα 6 Μάιου και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 241 9/5/2οο6 και είναι αυτό το αίτημα για το χώρο που θα κάνουμε την έκθεση μας. Θα σας δώσω αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει πέραν της προφορικής συμφωνίας που είχαμε με τον κ.Παππά, και ήλπισα ότι θα ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι ότι πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση στο δήμο εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον των δημοτών και των επιχειρήσεων . Και είχαμε δρομολογήσει τις διαδικασίες και τις συνεχίζουμε μετά την επίσημη αίτηση μας στο λιμενικό ταμείο για να παραχωρηθεί ο χώρος. Ο κ Παππάς, 3 μέρες μετά κάλεσε την αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή στην οποίαν μετέχουν 2 μέλη του Επιμελητηρίου για ν αλλάξει η χρήση πίσω από το άγαλμα για να μπορεί να γίνει η έκθεση .Η απόφαση ήταν ομόφωνη . Η γνωμοδότηση πέρασε από το συμβούλιο του δημοτικού λιμενικού ταμείου, 1/6 πέρασε ομόφωνα μάλιστα η αποδοχή της γνωμοδότησης . Προχωρεί η διαδικασία ,στάλθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Κορίνθου στην Πάτρα και αναμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση της παραχώρησης του χώρου. Μετά την έγκριση από την Περιφέρεια εκείνο που Θ ακολουθήσει είναι έγκριση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει κανένας λόγος για την απλή χρήση που ζητήσαμε για μικρό χρονικό διάστημα μόνο 10 ημερών να υπάρχει έγκριση από το Γ.Ε.Ν ή από το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Αν όμως νομίζει το λιμενικό ταμείο ότι πρέπει να πάρει την έγκριση ας την ζητήσει και να μας την δώσει το συντομότερο δυνατό! Γιατι οι εγκρίσεις αυτές για παλή χρήση δίνονται έυκολα και γρήγορα.
Αυτό έγινε πολύ εύκολα κι αν δεν την ξέρουν ορισμένοι την διαδικασία ας την δούν, από το δήμο στο Μεσολόγγι διότι 8-11 Ιουλίου γίνεται έκθεση στο λιμάνι Μεσολογγίου .
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω στο δελτίο τύπου του κ.Παππά είναι το εξής: περιήλθε λέει σε γνώση του λιμενικού ταμείου οτι ζητήσαμε από εταιρίες που διοργανώνουν εκθέσεις, κάνουν τις κατασκευές ( μια απλή τέντα με κινούμενα στοιχεία, μια απλή τέντα θα βάλουμε δεν θα χτίσουμε πολυκατοικία) , δεν είναι έργο και γι αυτό δεν χρειάζεται έγκριση από το υπουργείο και το ΓΕΝ.
Από και πέρα ζητήσαμε όπως είχαμε υποχρέωση προσφορές , από 3-4 εταιρίες, μια από τις 4 εταιρίες προφανώς έχει επαφή με το λιμενικό ταμείο το δήμο; Και ενημέρωσε πως εστάλη το έγγραφο του επιμελητηρίου . Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα τέτοιο έγγραφο το οποίο αφορά 4 αποδέκτες έφτασε στο λιμενικό ταμείο!
Και που έφτασε εμείς έχουμε κάθε λόγο να πάρουμε προσφορές για έργο που είναι σε εξέλιξη, το έργο της έκθεσης.
Σήμερα υποβάλλονται οι προσφορές και σύντομα θα αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο ανάδοχος
Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν οι παρατηρήσεις του κ.Παππά τις οποίες τις είχαμε συμφωνήσει, υπάρχει η αλληλογραφία και όλα δρομολογούνται κανονικά!
Κάνω έκκληση και στον κ Πνευματικό και στον κ Παππά στους συμβούλους της πλειοψηφίας εφόσον ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου, να στηρίξουν την προσπάθεια του επιμελητηρίου , να γίνει η έκθεση γιατί είναι μια προβολή για την Κορινθία. Θα κρατήσει ζωντανή την πόλη για 10 ημέρες, θα ωφελήσει επιχειρήσεις καταστήματα, είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα θετικό έτσι έχει αξιολογηθεί. Θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική και όλα θα γίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί !

Ο Εκδότης της Εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ έδωσε το Παρόν στην συνέντευξη και ρώτησε τον κ.Νανόπουλο για την στάση του κυρίου Παππά, δεδομένης της αλληλογραφίας, αλλά και για το κόστος της έκθεσης το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από το κόστος άλλων Εκθέσεων Επιμελητηρίων. Ο κ.Νανόπουλος στην απάντηση του επιτέθηκε στο ΣΗΜΕΡΑ καταλογίζοντας του ψεύδη για το πρωτοσέλιδο της 8ης Ιουνίου 2016 το οποίο έκανε λόγο για «ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ» και το οποίο δεν διέψευσε στην συνέντευξή του δεδομένου οτι ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ!

Απάντηση: Μου δώσατε τη χαρά να είστε εδώ και να μου υποβάλετε τις ερωτήσει σας, σας λέω ότι με τον κ Παππά έχουμε μια πολύ καλή συνεννόηση , αυτά που λέγατε χθες ψέματα στο κανάλι σας , δεν ισχύουν, είναι η μόνιμη διαστρέβλωση του σούπερ, είναι μια συνηθισμένη τακτική. Εγώ σας έδωσα τα στοιχεία θα σας δώσω και αντίγραφα . Να ρωτήσετε τον Παππά γιατί είπε ότι δεν έχει ενημέρωση ! Το κόστος της έκθεσης είναι ανάλογο με την ποιότητα των υπηρεσιών., παρέχουμε πολύ περισσότερες από άλλα επιμελητήρια και θα είναι το ίδιο. Πέρυσι δεν κάναμε λόγω οικονομικής κρίσης , φέτος τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα» είπε κλείνοντας την συνέντευξη ο κ.Νανόπουλος και χωρίς να ερωτηθεί από κανέναν άλλον παριστάμενο το οτιδήποτε.

simera 8-6-16

Το ΣΗΜΕΡΑ απαντά:

Ποια ψέματα κ.Νανόπουλε; Τόσα χρόνια είστε πρόεδρος του επιμελητηρίου ,μεγάλου εργοστασίου διευθυντής εδώ που κλείσατε και δεν γνωρίζετε ότι το πρωτόκολλο δεν είναι άδεια;
Πως προβαίνετε σε δημοπράτηση (όχι φυσικά με διαγωνισμό αλλά στείλε την προσφορά σου γι αυτό το πήγατε όπως σας γράψαμε μέσα από την αναπτυξιακή για άλλη μια φορά ενώ άλλα επιμελητήρια Αρκαδίας- Αργολίδας, αναρτούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δέχονται εταιρίες ακόμα και από την αλλοδαπήν) όταν δεν έχετε άδεια για το συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη στιγμή που ζητάτε προσφορές και κάνετε αξιολόγηση όχι από το επιμελητήριο αλλά από την αναπτυξιακή του φίλου σας και στενού συνεργάτη σας κ. Κοροβήλου . Γιατί σας έπιασε φέτος ο πόνος να κάνετε την έκθεση στην Κόρινθο και δεν σας έπιασε πέρυσι , μήπως γιατί σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές στο επιμελητήριο όπου θα δούμε το παράδοξο να θέλετε να συνεχίσετε και 3η τετραετία; Ή να βάλετε κανα λαγό;
Για την ταμπακιέρα λοιπόν κ Νανόπουλε γιατί πιαστήκατε με τας οπώρας !
Δεν είχατε καμία άδεια και δεν έχετε ως σήμερα για να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο χώρο του λιμενικού ταμείου όχι απλά για να πείσετε έναν εκθέτη να έρθει αλλά για να αξιολογήσετε με πρόσκληση συγκεκριμένων ενδιαφερομένων και όχι διαφανή διαγωνισμό μέσω του ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως κάνουν τα άλλα επιμελητήρια( ενώ εσείς τολμάτε και κελαηδείτε στο δήμο ότι δεν γίνονται σωστά οι διαγωνισμοί ), από την άλλη έχετε διερωτηθεί που βιαστήκατε να ζητήσετε προσφορές ενώ δεν έχετε καμία αδειοδότηση και καμία παραχώρηση όπως σας το λέει πολύ σωστά ο πρόεδρος και νομικός του λιμενικού ταμείου ο κ Παππάς, δεν έχετε καμία νόμιμη άδεια του χώρου για να κάνετε την διαδικασία των προσφορών πολύ δε περισσότερο έχουν αναρωτηθεί τα μέλη του επιμελητηρίου πόσο μπορεί να στοιχίσει το «μάρμαρο» σε όλους μέσω της αναπτυξιακής του Κοροβήλου και του Νανόπουλου ΑΝ δεν παρθεί ο χώρος ο συγκεκριμένος ;
Δεν θα έχουνε οι συμβάσεις κάποιες ρήτρες, ποιος θα τις πληρώσει Βασίλη Νανόπουλε;
Ποιο είναι το ψέμα;
Εσύ λες ψέματα συνέχεια παρουσιάζοντας αφενός ένα αίτημα και ένα πρωτόκολλο ως άδεια παραχώρησης 3.0000 τ.μ του λιμενικού ταμείου!
Και μάλιστα εκθέτοντας το επιμελητήριο και την Αναπτυξιακή σε πιθανές περιπέτειες σε περίπτωση που είτε καθυστερήσει είτε δεν δοθεί καθόλου η άδεια για το συγκεκριμένο σημείο. Έχεις αναλογιστεί τότε ποια έννοια έχουν οι προσφορές και ενδεχομένως ο ανάδοχος που θέλεις να αξιολογήσεις και να θέσεις στην διαδικασία προετοιμασίας
Και για το ιστορικό, όπως μας το περιέγραψες βλέπουμε ότι κάνεις ένα αίτημα στις 6 Μαίου στην συνέχεια στις 9 Μάιου συγκαλεί το λιμενικό επιτροπή γνωμοδότησης τα μέλη της οποίας είναι γνωστά , κάποια είναι και συνεργάτες σου όπως η κ Ταουξίδη και μιλούν για το αίτημα του επιμελητηρίου σαν επιτροπή, στη συνέχεια είναι εκτεθειμένος ο πρόεδρος στο κομμάτι ότι όταν ψηφίστηκε αυτό στις 1 Ιουνίου δεν αναγράφεται στην εισήγηση όπως φαίνεται στην ΑΔΑ ΩΚΒΙΟΞΛΜ-ΔΤ5 αναφέρεται και εκεί όχι τυχαία, φέρνει βαρύτατη ευθύνη εδώ ο Αντώνης ο Παππάς , το αίτημα του επιμελητηρίου αλλά μιλάει στα μέλη, τον κύριο Φαρμάκη και τον κύριο Μουρούτσο που επικαλεστήκατε για πιθανή αλλαγή , να μπορεί σε ένα μέρος από το παρκινγκ του λιμενικού ταμείου να χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις , εκθέσεων – όχι φυσικά σαν αυτές που περιγράφετε με 8 μέτρα ύψος τέντες και 3.000 τ.μ όσο ακριβώς είναι το παρκινγκ όλο μαζί.
Όπως φαίνεται και από το πρακτικό που μας έδωσες σε αυτό που ψήφισαν οι κύριοι Μουρούτσος και Φαρμάκης σκοπίμως για εμάς ο κ Παππάς είναι εκτεθειμένος διότι δεν έφερε στην επιτροπή ως όφειλε και το πρωτοκολλημένο αίτημα του επιμελητηρίου οτι στην ουσία η αλλαγή που ζητάται έχει προκύψει μετά το αίτημα Νανόπουλου για να μετατρέψει το παρκινγκ και όλη τη λιμενική ζώνη σ ένα τσίρκο ΜΕΝΤΡΑΝΟ!
Μια τέντα – τσαντίρι όπως όμως το περιγράφει , σύμφωνα με το έγγραφο που ζήτησε προσφορές , το έργο κατασκευής αποτελείται από πλήρες σταντ , μοκέτες σποτ, μπρίζες, τραπέζια καθίσματα , τα περίπτερα θα κατασκευαστούν με τοιχία mdf και οι κολώνες από αλουμίνιο σε φυσική απόχρωση .Μιλάμε δηλαδή κ Νανόπουλε θα φτιάξετε μια Σωλληνουργία ή μια αποθήκη του Μαντράκου στο λιμάνι της Κορίνθου. Και τα αυτοκίνητα θα τα πηγαίνουμε στο παρκινγκ ή θα τα βάζουμε μέσα στο επιμελητήριο γιατί δεν μιλάμε για 5 μέρες που θα κάνει έκθεση αυτό το τσίρκο ΜΕΝΤΡΑΝΟ του επιμελητηρίου θα χρειαστεί για να φτιαχτεί το λιγότερο 2,5 μήνες . Άρα που θα παρκάρει επι 2 μήνες ο κόσμος που θέλει να μπει στο εμπορικό κέντρο της Κορίνθου; Τι λέει αλήθεια ο λαλίστατος ο κύριος πρόεδρος ο κ Γεώργαρης; Επι 3 μήνες δεν θα μπορεί να μπει κανένας και να παρκάρει σε όλο το λιμάνι!
Αυτό ζητούσατε και δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές εκθέσεις βιβλίου σαν αυτές που κάνει και ο δήμος Μεσολογγίου που επικαλεστήκατε για να καλύψετε την παρανομία σας όσων αφορά να κάνετε διαγωνισμό όταν δεν έχετε πάρει άδεια του χώρου!
Αλλά τι να σκεφτούμε όταν προ 2 ετών τα ίδια κάνατε στις φρουταποθήκες Μαντράκου στο Βέλο με τον κολλητό σας τον Αννίβα που μετέπειτα προσπάθησε βάζοντας μπροστά έναν άνθρωπο που τελικά δεν έφταιγε σε τίποτα αλλά έφαγε το πρόστιμο το Σαρηγιάννη από την Κίο, τον μπλέξατε και δεν ξέρουμε αν ξέμπλεξε ή πότε θα ξεμπλέξει διότι εσείς είχατε μπει υπό την αιγίδα και όχι στην ουσία διότι πώς μετατράπηκε μια φρουταποθήκη σε μόνιμη έκθεση την ευθύνη είχε δυστυχώς ο Σαρηγιάννης από την Κίο.
Κλείνοντας σας θυμίζουμε
Για να μας λέτε ψεύτες θα πρέπει να μας φέρετε την άδεια που είχατε πάρει από το λιμενικό ταμείο ως και σήμερα. Αλλιώς σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό και για έναν ακόμα λόγο διότι στο τέλος της συνεντεύξεως όταν σας ρωτήσαμε γιατί δεν μας δώσατε περίπτερο δωρεάν στην έκθεση του 14 αν και μέλη του επιμελητήριου χρόνια, ψευδόμενος είπατε ότι δεν το ζητήσαμε ποτέ ενώ έχουμε κάνει 5 πρωτόκολλα στο επιμελητήριο και οσονούπω η υπόθεση θα πάει και στη δικαιοσύνη και να δούμε τότε ο κ Κοροβήλος γιατί αυτός είναι πρόεδρος, αλλά υπάρχουν και θέματα που ακουμπούν εσάς κ.Νανόπουλε, τι θα πείτε
Τέλος περιμένουμε να δημοσιεύσουμε την άδεια που έχετε πάρει για την χρήση το υ χώρου από το λιμενικό ταμείο , να μας την στείλετε να την δημοσιεύσουμε να σας ζητήσομε όπως λέτε και συγνώμη αλλά εσέις πότε θα ζητήσετε για όσα συνεχίζετε να κάνετε στο επιμελητήριο Κορινθίας και φυσικά ξέρουν πολύ καλά οι κορίνθιοι γιατί δεν σας ψήφισαν και εκτίμηση μας θα σας απορρίψουν και πάλι είτε στο επιμελητήριο κατέβετε είτε ξανασκεφτείτε να κατέβετε στο δήμο , κρίνοντας σας από τα πεπραγμένα σας βλέποντας σας αντί να ζητήσετε συγνώμη απ όλα τα μέλη του επιμελητηρίου γιατί προχωρήσατε και κάνατε διαδικασία ανάθεσης της εκθέσεως όταν δεν είχατε και δεν έχετε μέχρι και σήμερα καμία άδεια για το συγκεκριμένο χώρο. Δημοπρατείτε και αναθέτετε την κατασκευή σπιτιού κ Νανόπουλε χωρίς να έχετε οικόπεδο ρισκάροντας ξένα λεφτά!

ΥΓ: Σου στέλνουμε από σήμερα και την εφημερίδα στο επιμελητήριο για να μην κουράζετε ο νομικός που χρησιμοποιείς ως τώρα (και σύμβουλος της παρατάξεως σου από τα Αθίκια να την αγοράζει από το περίπτερο , ξέρεις εσύ γιατί και τι εννοούμε